Social

#pdl #vot uninominal # legea electorala #sistem de vot

Cum vrea PDL sa modifice legea electorala

PDL propune ca alegerile de la anul sa se desfasoare dupa un nou sistem de vot , tot uninominal, dar care sa permita intrarea in Parlament doar a candidatilor cu adevarat preferati de electorat.

Astfel, in afara de castigatorii colegiilor cu peste 50%, PDL propune intrarea in Parlament pe locurile ramase neocupate a candidatilor care obtin cel mai mare numar de voturi, dar se claseaza pe locurile 2 sau 3.

Un astfel de sistem ar putea face ca un colegiu sa fie reprezentat de doi parlamentari, dar ar evita listele nationale de compensare, respinse de democrat-liberali si sustinute de partenerii de coalitie de la UDMR.

Coalitia de guvernare doreste modificarea actualului sistem electoral uninominal, conceput de PSD si PNL in timpul guvernului Tariceanu, care a facut ca in Parlament sa intre peste 30 de candidati clasati pe locurile 2 sau 3 in colegiile lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea