Social

#pofte #sanatate #deficienta calciu #deficiente organism

Cum "vorbesc" poftele pe care le ai despre sanatatea ta

Ai pofta de ciocolata? Sau poate ca brusc ti-a venit chef de o portie de cartofi prajiti! Corpul tau incearca sa iti spuna ceva, scrie dailymail.co.uk.

Astfel, pofta intensa de a manca un anumit lucru poate, in unele cazuri, sa indice ca organismului ii lipseste un anumit nutrient.

Pofta de ciocolata. Ciocolata este bogata in magneziu, asa ca o pofta intensa de ciocoata poate indica o deficienta in acest element.

Pofta de gheata. Poate sa indice ca suferi de anemie si ai carenta de fier. O explicatie ar putea fi faptul ca gheata atenueaza starea de inflamatie de la nivelul gurii, asociata adesea cu carenta de fier.

Pofta de dulciuri. Nu este exclus sa ai un deficit de crom. Cromul faciliteaza, impreuna cu insulina, patrunderea glucozei in celulele corpului, explica specialistii.

Pofta de carne. Pofta de a consuma carne poate fi, de asemenea, un semn al carentei de fier, dar si al unui deficit de zinc.

Pofta de branza. Poate fi vorba despre un deficit de calciu, atat de necesar pentru sanatatea oaselor si a dintilor, dar si pentru buna functionare a muschilor si a nervilor.

Pofta de carbohidrati. Dorinta de a consuma fainoase poate fi un semn ca organismul are un deficit de triptofan, un aminoacid necesar bunei functionari a creierului.

Sursa foto: vitaportal.ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea