Social

#magazine # transport in comun # masca protectie #raed arafat

Cum vom circula cu transportul in comun dupa 15 mai. Raed Arafat: "Daca nu ai masca, soferul nu te lasa sa urci"

Pe 15 mai Romania va iesi din starea de urgenta, iar masurile impuse de pandemia de coronavirus se vor mai relaxa. Dar vor intra in vigoare alte restrictii.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a precizat ca masca va devin obligatorie in spatii publice inchise, cum ar fi in magazine sau in transportul in comun.

"Cand iesim din casa, nu va mai fi ca înainte. Folosim transportul public, deci ne trebuie masca. Va trebui sa ne obisnuim, la metrou, la transport public, va trebui sa devina o conditie ca sa urci. Legal, daca nu ai masca, conducatorul auto trebuie sa se uite, la toate mijloacele de transport aglomerate. Dacă nu ai masca, sa nu te lase sa urci.

Eu, in masina de serviciu, daca sunt cu soferul, suntem cu masca pe fata. Daca sunt singur, nu sunt cu masca. Daca calatoresc persoane din aceeasi casa, nu trebuie. Daca iei un coleg pe drum, trebuie sa ai si tu si el. Si la supermarket - probabil se vor gandi că e un lucru pe care sa-l dea clientilor, daca vrea sa vina inauntru," a subliniat Raed Arafat, pentru Digi24.

Masti care pot fi folosite dupa 15 mai

Raed Arafat a prezentat trei tipuri de masti care pot fi folosite: masca de bumbac, masca chirurgicala si masca de tip FFP2.

Despre masca de bumbac, secretarul de stat a spus ca poate fi folosita cu cateva conditii: spalata si calcata zilnic si trebuie sa ai doua sau trei atunci cand pleci de acasa.

Secretarul de stat in MAI a adaugat ca magazinele ar putea oferi masti clientilor.

"Trebuie sa fie o chestie de educatie, nu trebuie sa vii sa zici: te amendez, daca nu porti masca," a daugat Raed Arafat.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea