Social

#prognoza meteo #ninsori #decembrie #vreme rece

Cum va fi vremea in primele doua saptamani din decembrie si unde va ninge

Luna decembrie incepe cu temperaturi normale pentru aceasta perioada, in cea mai mare parte a tarii. In zona de sud insa, temperaturile vor fi mai crescute decat normalul. A doua saptamana a intervalului vine insa cu precipitatii si temperaturi mai reci. Sunt asteptate lapovita si ninsori in cea mai mare parte a tarii.

BANAT

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi in scadere astfel ca pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 3 grade si cea a minimelor de -1...0 grade. Vremea se va incalzi pe parcursul zilelor de 1 si 2 decembrie, cand treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 12 grade, iar cea a minimelor spre 5 grade. Vremea se va raci intre 3 si 5 decembrie, ajungandu-se la medii ale maximelor termice de 3...4 grade si ale minimelor de -1...-2 grade. Cea de-a doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, in medie, in jurul a 5 grade si o medie a minimelor cuprinsa intre -2 si 0 grade. Vor cadea precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ploaie, in intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie si mixte, in general slabe si cu caracter temporar, incepand din 2 decembrie si pana la sfarsitul perioadei de referinta.

CRISANA

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi in scadere astfel ca pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 3 grade si cea a minimelor de -1...-2 grade. Vremea se va incalzi pe parcursul zilelor de 1 si 2 decembrie, cand treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 11 grade, iar cea a minimelor spre 5 grade. Vremea se va raci intre 3 si 5 decembrie, ajungandu-se la medii ale maximelor termice de 3 grade si ale minimelor in jurul a -2 grade. Cea de-a doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, in medie, in jurul a 4 grade si o medie a minimelor cuprinsa intre -2 si 0 grade. Vor cadea precipitatii local insemnate cantitativ, predominant sub forma de ploaie, in intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie si mixte, in general slabe si cu caracter temporar, incepand din 2 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani.

TRANSILVANIA

Valorile termice vor fi in scadere accentuata la inceputul intervalului, astfel ca pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 2 grade si cea a minimelor de -3...-4 grade. Vremea se va incalzi pe parcursul zilelor de 1 si 2 decembrie, cand treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 10 grade, iar cea a minimelor spre 2 grade. Vremea se va raci intre 3 si 5 decembrie, ajungandu-se la medii ale maximelor termice de 2 grade si ale minimelor in jurul a -3 grade. Cea de-a doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, in medie, in jurul a 2 grade si o medie a minimelor cuprinsa intre -4 si -2 grade. Vor cadea precipitatii in general slabe cantitativ, la inceput predominant sub forma de ploaie, apoi ploaie, lapovita si ninsoare in intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie si predominant sub forma de lapovita si ninsoare, temporar, din 3 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani.

MARAMURES

Valorile termice vor fi in scadere accentuata la inceputul intervalului, astfel ca pe 30 noiembrie media maximelor va fi de 2 grade si cea a minimelor de -1...-2 grade. Vremea se va incalzi pe parcursul zilelor de 1 si 2 decembrie, cand treptat temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 9 grade, iar cea a minimelor spre 3 grade. Vremea se va raci intre 3 si 5 decembrie, ajungandu-se la medii ale maximelor termice de 2...3 grade si ale minimelor in jurul a -3 grade. Cea de-a doua saptamana va fi caracterizata de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime ce vor oscila, in medie, in jurul a 3 grade si o medie a minimelor cuprinsa intre -3 si -1 grad. Vor cadea precipitatii moderate cantitativ, la inceput predominant sub forma de ploaie, apoi ploaie, lapovita si ninsoare in intervalul 29 noiembrie - 01 decembrie si predominant sub forma de lapovita si ninsoare, temporar, din 2 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani.

MOLDOVA

Dupa o prima zi a intervalului, in medie cu valori termice diurne de 12 grade si minime de 5...6 grade, pe 30 noiembrie vremea se va raci, astfel ca la nivelul regiunii vor fi maxime de 3 grade, in medie si minime de -2...0 grade. In perioada 1-3 decembrie, valorile termice vor marca o crestere, media maximelor ajungand la 10...11 grade si a minimelor in jurul valorii de 3 grade. Pentru urmatoarele zile si pana pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 2...4 grade si ale minimelor de -3..-2 grade. Se vor semnala ploi slabe in ziua de 29 noiembrie, iar local si temporar, incepand cu 3 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub forma de lapovita si ninsoare.

DOBROGEA

Dupa o vreme deosebit de calda in prima zi a intervalului, in medie cu valori termice maxime de 16 grade si minime in jurul a 8 grade, pe 30 noiembrie vremea se va raci accentuat, astfel ca la nivelul regiunii vor fi maxime de 7 grade, in medie si minime in jurul a 0 grade. In perioada 1-3 decembrie, vremea se va incalzi astfel ca media maximelor va ajunge la 14...15 grade si a minimelor va fi in jurul a 6 grade. Pentru urmatoarele zile si pana pe 12 decembrie sunt estimate medii ale maximelor termice de 7...9 grade si ale minimelor de 1...3 grade. Se vor semnala ploi moderate in zilele de 29 si 30 noiembrie, iar local si temporar, incepand cu 3 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani, se vor semnala precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ploaie.

MUNTENIA

Dupa o vreme deosebit de calda in prima zi a intervalului, in medie cu valori termice maxime de 14 grade si minime de 6...7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va raci accentuat, astfel ca la nivelul regiunii vor fi maxime de 6 grade, in medie si minime in jurul a 0 grade. In perioada 1-3 decembrie, vremea se va incalzi astfel ca media maximelor va ajunge la 14...15 grade si a minimelor se va situa in jurul a 3 grade. Pentru urmatoarele zile si pana pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 5...6 grade si ale minimelor de -2...0 grade. Se vor semnala ploi in general slabe in zilele de 29 si 30 noiembrie, iar local si temporar, incepand cu 3 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani, se vor semnala precipitatii in general slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

OLTENIA

Dupa o vreme calda in prima zi a intervalului, in medie cu valori termice maxime de 11 grade si minime de 5...7 grade, pe 30 noiembrie vremea se va raci accentuat, astfel ca la nivelul regiunii vor fi maxime de 5 grade, in medie si minime in jurul a 0 grade. In perioada 1-3 decembrie, vremea se va incalzi astfel incat media maximelor va ajunge la 10...11 grade si a minimelor se va situa in jurul a 3 grade. Pentru urmatoarele zile si pana pe 12 decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de 4...5 grade si ale minimelor de -2...0 grade. Se vor semnala ploi in general slabe in 29 noiembrie si izolat pe 30 noiembrie, iar local si temporar, incepand cu 3 decembrie si pana la sfarsitul celor 2 saptamani, se vor semnala precipitatii in general slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

LA MUNTE

In primele doua zile, media temperaturilor maxime in aceasta regiune va scadea de la 0...2 grade la -5 grade, iar cea a minimelor de la -1...0 grade la -7 grade. In perioada 1-3 decembrie, vremea se va incalzi astfel ca valori termice maxime vor atinge in medie de 3 grade, iar media minimelor nocturne va urca spre -1 grad. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic va fi apropiat de cel normal, fiind estimate medii ale maximelor termice de -2...0 grade si ale minimelor de -7...-5 grade. Se vor semnala zilnic precipitatii, la inceput mixte, apoi predominant sub forma de ninsoare, iar local si temporar, cu o probabilitate mai ridicata in intervalele 30 noiembrie - 01 decembrie si 3-9 decembrie, ninsorile moderate cantitativ pot sa depuna strat de zapada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea