Social

#vreme #paste #1 mai #precipitatii #prognoza #ploi #temperaturi #descarcari electrice

Cum va fi vremea de 1 Mai si de Paste

Administratia Nationala de Meteorologie a facut o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor in perioada 22 aprilie-5 mai. Potrivit acesteia, temperaturile vor fi ridicate pana pe 28 aprilie, scaderi ale temperaturilor si ploi inregistrandu-se la debutul lunii mai in toate regiunile tarii.

In Banat, temperaturile vor creste incepand din 24 aprilie pana la 26 de grade. In intervalul 28 aprilie-5 mai, valorile termice vor incepe sa scada, avand o medie in jur de 20 de grade. Ploile vor fi in general slabe cantitativ, insa insotite de descarcari electrice. Acestea vor debuta cel mai probabil in intervalul 27 aprilie-5 mai.

In Transilvania, temperaturile vor creste incepand cu 22 aprilie pana la 25-27 de grade. Incepand cu 4-5 mai, acestea vor scadea pana la 20 de grade Celsius. In aceasta regiune, ploile vor fi slabe si chiar vor lipsi in perioada 25-27 aprilie, insa isi vor face simtita prezenta din 30 aprilie pana pe 5 mai, cand este posibil sa ploua zilnic, insa izolat si moderate cantitativ.

In Moldova, temperaturile cresc pana la 25-27 de grade incepand cu 22 aprilie si scad pana la 20 de grade in intervalul 4-5 mai. Va ploua in perioada 30 aprilie-5 mai, iar aversele vor fi insotite de descarcari electrice, insa vor fi moderate cantitativ.

In Muntenia, temperaturile vor creste incepand cu 24 aprilie, cand valorile termice vor ajunge la 25 de grade Celsius, insa, incepand cu 25 aprilie pana pe 29 aprilie, cresterea va fi lenta, cu doar 2-3 grade. Din 30 aprilie, vremea se va raci usor si va creste probabiliatatea de aparitie a ploilor, insa nu va cobori sub media de 21 de grade Celsius.

In Oltenia, temperaturile maxime vor creste in intervalul 23-29 aprilie, intre 24 si 26 de grade. Din 30 aprilie se va raci insa treptat, insa nu vor cobori sub media de 21 de grade. Intre 27-29 aprilie, va ploua slab, iar aversele vor fi insotite de descarcari electrice.

Pe litoral, vremea va fi frumoasa incepand cu 22-24 aprilie si se vor inregistra valori medii de 21-22 de grade Celsius. In perioada 25-30 aprilie, acestea vor scadea usor, pana la 19-20 de grade. Probabilitatea de aparitie a precipitaiilor va fi insa foarte mica.

La munte, valorile termice vor creste pana pe 27 aprilie, de la valori medii de 9 grade pana la 17 grade, iar in intervalul 28 aprilie-5 mai, temperaturile vor scadea usor pana la 11 grade.

Precipitatiile isi vor face aparitia, local, in perioada 22-23 aprilie.

Sursa foto: vremea.zzat.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea