Social

#Monica Anisie #septembrie #elevi #scoala #ministrul educatiei

Cum se vor intoarce elevii la scoala, in septembrie! Declaratiile Monicai Anisie

Multi elevi, dar mai ales parinti, se intreaba ce se va intampla din septembrie, moment in care elevii trebuie sa revina la cursuri, in contextul pandemiei de coronavirus. In momentul de fata se iau mai multe scenarii in considerare, inclusiv cursurile prin rotatie.  

 

"Sunt mai multe scenarii pe care le iau in calcul colegii din cadrul Ministerului Educatiei, printre care si acesta, iar in aceasta perioada vom analiza si alte propuneri, dar ne vom uita si la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru ca si acolo s-au confruntat cu aceeasi situatie cu care ne confruntam si noi, adica lipsa aceasta a infrastructurii.

Este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment. Stim cu totii ca intr-o clasa sunt 30 de elevi, poate chiar si mai multi, si asa cum prevede ordinul ministrului Sanatatii, trebuie sa existe o distantare de 2 metri in fata, in spate, in lateral stanga, dreapta. Asta ar presupune ca, intr-o sala de curs, ar trebui sa intre maximum 10 elevi. 

De aceea, spuneam ca Ministerul Educatiei se gandeste, impreuna cu autoritatile publice locale, sa gaseasca solutii pentru ca de la toamna – repet, numai daca va exista cel de-al doilea val, asa cum prevad specialistii – sa gasim solutia in asa fel incat sa nu ii expunem pe elevi in niciun fel", a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea