Social

# vaccinare anti-covid #vaccinare coronavirus

Cum se va face vaccinarea anti-Covid in Romania! Anuntul facut de Klaus Iohannis

Presedintele Romaniai, Klaus Iohannis, a anuntat strategia dupa care se desfasura vaccinarea anti-Covid in Romania, atat pentru categoriile de risc, cat si pentru intreaga populatie. 

"Vaccinul anti-COVID a devenit speranta noastra de a ne reîntoarce la o viata normala. Când vaccinurile vor iesi din productie, va trebui sa ne asiguram ca le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea am convocat o întrunire cu ministrii Sanatatii, Apararii si Afacerilor Interne pentru a discuta despre campania anti-COVID. De eficienta campaniei depinde stoparea pandemiei si protejarea vietii românilor. Avem de a face cu adevarata problema de securitate nationala, pe care o abordam cu responsabilitate, pentru a garanta siguranta cetateanului. Autoritatile s-au mobilizat foarte bine si acum avem o strategie anti-COVID care va fi aprobata în zilele urmatoare", a spus presedintele, dupa discutia de la Palatul Cotroceni.

Cum va decurge vaccinarea

"Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din domeniul sanatatii, ca si cel din centre rezidentiale si medico-sociale, populatia cu risc ridicat de evolutie in cadrul infectiei si personalul din domenii cheie pentru functionarea societatii. Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor si initierea vor fi stabilite în functie de aprobarea, productia si alocarea de vaccinuri catre fiecare tara. Vaccinarea se va realiza la locul de munca pentru personalul din sistemul de sanatate si prin centrele de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicina de familie si centre drive-thru pentru celelalte categorii de populatie.", a mai spus presedintele

"Strategia de distributie va tine cont de conditiile specifice de stocare si transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, MApN fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central precum si a celorlalte sase depozie regionale, de unde se va face distributia catre centrele de vaccinare locale fixe si mobile. Toate informatiile oficiale vor fi comunicate pe un site special dedicat campaniei. 

Comitetul National de Coordonare a avut discutii atât cu organizatiile profesionale, cât si cu asociatiile de pacienti si îsi propune sa deruleze întâlniri cu corpul medical, dar si cu reprezentantii mass-media. Vaccinurile, odata aprobate de organismele internationale, sunt sigure, sunt eficiente si reprezinta singura solutie viabila de a pune capat acestei pandemii.", a conchis presedintele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea