Social

#facturi intretinere #caldura #radet

Cum se triseaza la intretinere cu aragazul

Din ce in ce mai multi romani aleg sa inchida caloriferele si sa se incalzeasca la . Factura la gaze pentru cei fara individual se imparte egal la numarul de locatari ai asociatiei. S-a ajuns chiar la incalzirea caramizilor pe aragaz si mutarea lor in celelalte .

Facturile la caldura nu au crescut fata de anul , dar peste jumatate dintre proprietarii de apartamente opresc repartitoarele si se incalzesc la aragaz.

Mihai Mereuta, presedintelui Ligii asociatiilor de proprietari Habitat, avertizeaza asupra riscurilor folosirii arzatoarelor pe care unii le muta din camera in camera. Pe langa pericolul de explozie si mirosul de gaze, cei care se incalzesc la aragaz ii prejudiciaza pe vecinii lor.

Cu repartitoarele deschise, un roman plateste 119 lei pentru o gigacalorie . Incalzirea cu gaze are o factura de numai 6 lei pe luna de persoana. Astfel se poate ajunge pentru un apartament de trei camere ca factura de caldura sa fie de cateva ori mai mare decat cea la gaze, lucru care ii indeamna pe romani sa apeleze la aragaz. 

Pentru unele asociatii de locatari, facturile la gaze s-au triplat in lunile de iarna. Oamenii sunt speriati de facturile la apa calda si caldura, desi nu ar avea de ce.

"Pe ianuarie, facturile la apa calda menajera si caldura vor fi chiar mai mici cu cateva procente fata de anul trecut . Acum inca se mai citesc consumurile si n-am o cifra exacta, dar din centralizarile facute pana acum reiese ca vor fi facturi mai mici. Scaderea facturilor provine si din economiile facute de populatie", a spus Virgil Ramba , directorul general al Regiei Autonome de Distributie a Energiei termice (RADET) pentru Gandul.

Aproape jumatate dintre asociatiile de proprietari din Bucuresti au datorii la RADET. Din cele 2.600 cu datorii, 800 au fost actionate in instanta pentru recuperarea a zeci de miliarde de lei vechi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea