Social

#salon frizerie #dezinfectie

Cum se realizeaza corect dezinfectia in cadrul unui salon de frizerie?

Salonul de frizerie: cunoscut si ca locul in care notiunea de frumos capata un inteles aparte. Totusi, avand in vedere situatia de alerta cu care se confrunta Romania la momentul de fata, fiecare proprietar de afaceri trebuie sa tina cont de masurile optime de siguranta ce au in vedere atat protejarea clientilor, cat si a personalului implicat in desfasurarea activitatilor.

Chiar daca ni se recomanda sa petrecem cat mai mult timp in confortul propriei locuinte si sa evitam iesirile care nu sunt urgente, ingrijirea personala nu  este o activitate ce poate fi pusa pe pauza cu usurinta. Astfel, vizitele la salonul de frizerie sunt o necesitate pentru majoritatea barbatilor care fie doresc sa se tunda, fie sa isi schimbe radical look-ul sau sa isi aranjeze barba si mustata.

Bineinteles, dezinfectia si sterilizarea este intotdeauna o activitate obligatorie in cadrul locatiilor de infrumusetare, pentru a nu ne pune sanatatea sau gradul de ingrijire proprie sub semnul riscului. Cu toate acestea, la ora actuala, saloanele de frizerie trebuie sa fie cu mult mai atente decat pana acum la aceste procese ce ne pot feri de contactarea virusului COVID-19.

Dezinfectia in cadrul unui salon de frizerie de la A la Z. Iata cum trebuie sa procedezi:

Diferenta dintre curatare si dezinfectie:

In timp ce curatarea se refera la indepartarea bacteriilor, a virusilor sau a fungilor de pe fiecare suprafata in parte, dezinfectia este procesul care presupune scufundarea tuturor instrumentelor utilizate in cadrul salonului de frizerie, intr-o solutie de sterilizare profesionala, pentru o perioada de cel putin 15 minute. In acest mod, nu doar bacteriile, ci si toti agentii patogeni care ne pot afecta sanatatea vor fi ucisi, iar instrumentele de uz zilnic vor putea fi folosite fara probleme, in siguranta.

Procedura de sterilizare se refera atat la obiectele poroase (asa cum sunt prosoapele sau alte obiecte realizate din tesaturi), non-poroase (precum sunt instrumentele metalice, confectionate din sticla sau din fibra de sticla), cat si la cele cosmetice.

De ce este atat de necesara sterilizarea? Ei bine, o astfel de curatare se impune in principal ca urmare a faptului ca obiectele dintr-un salon presupun un contact direct cu clientii, ceea ce inseamna si un nivel inalt de patogeni si de microbi.

Prin urmare, obiectele poroase necesita a fi spalate cu clor (sau cu solutii profesionale pe baza de clor) la o temperatura mai mare de 90 de grade. De altfel, in cazul in care avem persoane care fie sufera de anumite afectiuni la nivelul pielii, fie au rani care sangereaza, materialele trebuie obligatoriu aruncate dupa folosire.

Sterilizarea corecta a obiectelor non-poroase (forfecutele, pilele, unghierele, frezele, etc) se realizeaza cu produse si materiale de curatenie, respectiv de dezinfectie avizate de catre autoritatile competente, spre a evita infectiile sau contaminarile de orice natura, indeosebi daca salonul se bucura de un numar insemnat de clienti.

Utilizarea, aruncarea, respectiv inlocuirea produselor de unica folosinta

doza suplimentara de atentie trebuie acordata produselor de unica folosinta, precum sunt: papucii ce ajuta la pastrarea gradului de curatenie, prosoapele ce le inlocuiesc in mod ideal pe cele textile si sunt perfecte la uscarea parului si manusile care contribuie la maniera potrivita de a lucra curat. Toate acestea trebuie aruncate si inlocuite imediat dupa folosire.

Spalarea mainilor

Atat inainte, cat si dupa fiecare serviciu oferit clientilor, este esential sa va spalati pe maini si sa utilizati produse antibacteriene.

Purtarea mastilor de protectie in timpul desfasurarii activitatilor

Indiferent de natura serviciului prestat in cadrul unui salon de frizerie sau infrumusetare, se recomanda purtarea mastilor de protectie. In acest fel, microbii vor fi mentinuti la distanta pe cat de mult posibil.

De unde ne aprovizionam cu produse profesionale pentru dezinfectie si sterilizare?

Chiar daca toate regulile si recomandarile de mai sus nu ne sunt deloc straine, o mare problema apare in materie de aprovizionarea salonului de frizerie cu produse profesionale de dezinfectie, conform standardelor internationale de igiena.

Magazinul online www.barber-store.ro este unul dintre furnizorii saloanelor de frizerie care constientizeaza pe deplin importanta profesionalismului si a calitatii, mai ales atunci cand ne raportam la siguranta si la sanatatea proprie, dar si la a celor din jur.

Colaborand cu branduri de renume in domeniu, precum: BARBICIDE, WAHL, SHAVE FACTORY, CLIPPERCIDE si multe altele, www.barber-store.ro le pune la dispozitie clientilor sai urmatoarele categorii de produse si ustensile profesionale:

Spray-uri dezinfectante pentru masinile de tuns

Unul dintre cele mai utilizate instrumente in cadrul unui salon de frizerie este, fara doar si poate, masina de tuns. De aceea, spray-urile dezinfectante destinate masinilor de tuns sunt de maxima necesitate.

Astfel de produse au rolul nu doar de a curata si dezinfecta, ci si de a reduce uzura, de a mentine lamele ascutite pentru o perioada indelungata si de a prelungi durata de viata.

Solutii dezinfectante instrumentare

Avand o actiune agresiva asupra bacteriilor, solutiile dezinfectante disponibile pe www.barber-store.ro distrug salmonelele, ciupercile si virusul hepatitei B si C. De asemenea, acestea contin si o formula impotriva ruginii, in cazul in care te confrunti cu astfel de neplaceri.

Recipiente pentru sterilizare

In functie de marimea dorita, poti opta pentru recipientul care se potriveste cel mai bine in salonul tau. Cu ajutorul sau, se reduce considerabil riscul de transmitere a numeroase boli, fara a avea contact cu solutia dezinfectata.

Sterilizator prosoape

Cu o actiune antibacteriana si antigerminare, sterilizatorul pentru prosoape asigura doua functii esentiale: in primul rand, incalzeste materialele textile si, mai apoi, le sterilizeaza eficient.

Sterilizator UV pentru instrumente

Fiind in conformitate cu standardele internationale de igiena impuse, acest produs va usura procesul de sterilizare a instrumentelor din salonul tau, garantand rezultate optime.

Bineinteles, BARBER-STORE este un magazin care intotdeauna raspunde cu promptitudine si seriozitate tuturor necesitatilor clientilor sai. Astfel, pe langa cele mai inalt calitative produse pentru dezinfectie si sterilizare, acesta a adus in premiera in Romania masinile de tuns profesionale de la BaByliss.

Expertii in frizerie si in infrumusetare stiu deja ca aceste masini de tuns sunt o editie limitata a brandului BaByliss si ca orice salon de frizerie care se respecta ar trebui sa detina un astfel de model.

Prin urmare, daca iti doresti sa mentii nivelul de profesionalism, dar si de igiena al salonului tau de frizerie la cele mai inalte cote, nu ezita sa accesezi www.barber-store.ro si sa adaugi in cos produsele de care ai nevoie, pana se epuizeaza stocurile!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea