Social

#unirea principatelor romane #sarbatoare romani

Cum sarbatorim 150 de ani de la Unirea Principatelor?

In marile orase ale tarii vor fi organizate pe 22 ianuarie simpozioane si expozitii, depuneri de coroane si jerbe de flori, dar si ceremonii religioase si militare, cu ocazia implinirii a 150 de ani de la unirea principatelor Romane.

In Bucuresti, pe 22 ianuarie la Nmuzeul Militar " Regele Ferdinand I" va fi vernisata de la ora 13.00 expozitia "Romania pe drumul modernitatii. 150 de ani de la Unirea Principatelor sub Cuza-Voda", arata un comunicat remis de Ministerul Apararii Nationale.

Vor fi prezentate obiecte personale care au apartinut familiei Cuza, desene, stampe, documente, arme, decoratii si uniforme care reflecta contextul istoric si social al Unirii Principatelor Romane.

Sambata, 24 ianuarie, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Dealul Mitropoliei va fi organizata, incepand cu ora 10.30, o ceremonie de depunere de coroane de flori.

La Muzeul Unirii din Focsani se va desfasura, de la ora 11.00, seminarul cu tema "150 de ani de la Unirea Principatelor Romane ", iar la Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia", de la ora 16.00, va fi lansata o colectie filatelica, interpreti reprezentand cele trei provincii istorice vor sustine un moment folcloric si va fi citit "Decretul de unificare a Armatei de catre Cuza".

In incheiere, militarii Brigazii 8 Artilerie Mixta "Alexandru Ioan Cuza" vor prezenta, in piata teatrului, un spectacol cu torte intitulat "Realizarea Unificarii Armatei Moldovei si Munteniei."

In Piata Unirii din Iasi va avea loc, de la ora 10.00, un ceremonial militar si religios de depunere de coroane de flori la Monumentul lui Alexandru Ioan Cuza, iar un ceremonial similar se va desfasura, la ora 12.00, la Mormantul domnitorului de la Biserica Trei Ierarhi . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea