Social

#evenimente Ora Pamantului #Ora Pamantului 2016 #earth hour

Cum sarbatoresc romanii Ora Pamantului 2016! Evenimente in Capitala si in tara

Maine, 19 martie, 42 de orase din Romania vor participa la evenimentul global “Ora Pamantului”, cand in intervalul ora 20,30 - 21,30 vor fi organizate evenimente dedicate, ce vor culmina cu stingerea simbolica a luminilor de catre institutii publice.

Romania se va alatura, astfel, altor peste 7.000 de orase din mai mult de 160 de tari. Sloganul din acest an al actiunii este “Daruieste naturii din energia ta”.

In Bucuresti, “Ora Pamantului” va fi marcata printr-o plimbare pe biciclete, care va incepe in momentul stingerii luminilor, la ora 20,30. Initiativa din Capitala se va derula cu sprijinul WWF-Romania, Adevaratii Veloprieteni si SkirtBike.

Punctul de intalnire al celor care vor sa participe la aceasta actiune va fi la “Rondul fara nume”, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Natiunilor Unite, la ora 19,30. De altfel, initiatorii evenimentului au in plan sa numeasca in mod oficial acel loc “Rondul biciclistilor”.

Traseul urmat va fi: Parcul Izvor - Piata Unirii - Piata Romana - Piata Victoriei - Charles de Gaulle - Bulevardul Kiseleff - Calea Victoriei si retur.

Si Guvernul, si ministerele vor stinge pentru o ora luminile în mod simbolic, sambata seara, de la ora 20.30.

„Earth Hour este ora in care nu ne mai numim romani, americani, sud-africani sau argentinieni, ci suntem cu totii cetateni ai planetei Pamant”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Conform WWF-Romania, Ora Pamantului 2016 va fi sarbatorita si Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calafat, Calan, Calarasi, Cluj-Napoca, Focsani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iasi, Medias, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinesti, Oradea, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sighisoara, Slobozia, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Turda si Vaslui.

La Adjud, Primaria mobilizeaza o Caravana a sustinatorilor "Earth Hour", iar sambata se va stinge iluminatul cladirilor simbolice din oras, pentru acest eveniment urmand ca locuitorii sa se intalneasca in Parcul municipal, pentru un concert unplugged.

La Bistrita, va avea loc o proiectie de film speciala, pe baza unei surse de electricitate alimentate de biciclete, un tur ciclist si un spectacol luminos de acrobatii pe bicicleta.

In Timisoara, clubul Timisoara Cycle Chic organizeaza un traseu pe biciclete pe mai multe strazi din oras, in timp ce la Oradea clubul Rotaract pregateste un program artistic in Piata Unirii, prin care tinerii vor promova economisirea resurselor.

Evenimente dedicate “Orei Pamantului” sunt programate si la Iasi, unde Probikeaddiction - ClubuI de Ciclism si Ecologie Iasi Bike si Iasi Club de Biciclete organizeaza un traseu pentru biciclete ce porneste din fata Palatului Culturii la orele 18,00 si dureaza doua ore.

Sursa foto: eco-responsable.cepeo.on.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea