Social

#economii #cumparaturi

Cum sa cheltuiesti mai putin la cumparaturi

Exista lucrurile de care ai nevoie si exista lucrurile pe care ti le doresti. Si apoi mai sunt lucrurile pe care nici nu stiai ca le vrei sau ca ai nevoie de ele, dar pentru ca ai pierdut mai mult timp la mall sau in supermarket, ai umplut cosul si ai platit o suma considerabila, fara sa fi cumparat nimic din ceea ce iti trebuie cu adevarat. Pentru a evita astfel de situatii, care sunt si mai frecvente in preajma sarbatorilor de iarna, am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa cheltui mai putin atunci cand mergi la cumparaturi.

Fa o lista de cumparaturi

Cand pleci la cumparaturi fara o lista bine stabilita, vei fi mai tentat sa cumperi mai multe lucruri de care doar crezi ca ai nevoie si sa uiti de cele care iti sunt utile sau care chiar iti trebuie. Impune-ti ca regula sa nu cumperi mai mult de doua alte produse fata de cele care sunt deja pe lista ta.

Lasa cardul acasa

Nu poti cheltui bani pe care nu-i ai la tine. Ca sa eviti sa faci cheltuieli inutile, pune-ti in portofel doar suma de care consideri ca ai nevoie pentru a face cumparaturile de pe lista si lasa cardul acasa. In felul acesta vei fi obligat sa respecti regula despre care vorbeam mai sus si sa nu cumperi mai mult decat iti trebuie.

Nu cumpara imediat

Cand vine vorba de haine, mai ales daca au un pret ridicat, nu te grabi sa le cumperi. Daca un obiect vestimentar iti atrage atentia, dar nu ai neaparat nevoie de el, fa-i o poza si apoi, cand esti acasa, arunca o privire in garderoba si vezi cu ce alte haine se potriveste.

Daca stai in cumpana, pleaca din magazin

Nu stii daca sa cumperi sau nu ceva ? Pleaca din magazin si mai gandeste-te. Daca a doua zi inca iti mai doresti obiectul respectiv, il poti cumpara atunci. De multe ori aceasta pauza te va ajuta sa te gandesti mai bine daca ai sa nu nevoie de acel lucru si cat de util iti este.

Vaneaza ofertele

Chiar daca nu vrei sa cheltui mult, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la calitate. Cauta oferte la produsele tale preferate in diferite magazine sau online. Este valabil pentru orice fel de produse. De exemplu, daca pentru ingrijirea pielii preferi dermatocosmeticele, poti profita de un pachet cadou La Roche Posay sau de diferite vouchere si reduceri din farmacii.

Cumpara in extra sezon

Se spune ca omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Acelasi lucru este valabil si pentru cumparatorul chibzuit. Cumpara cele mai importante articole de care ai nevoie in garderoba ta la reducerile finale de sezon, chiar daca le vei purta abia anul viitor.

Nu evita magazinele second-hand

Fie ca vorbim de haine, mobila sau decoratiuni de interior, magazinele second-hand reprezinta o optiune care te va ajuta sa economisesti bani. In multe cazuri poti gasi produse de foarte buna calitate, intr-o stare foarte buna, la preturi mult mai mici decat in magazinele obisnuite. In plus, sa-ti faci cumparaturile de pe site-uri sau din magazine second-hand reprezinta si un gest prietenos fata de mediul inconjurator, ajutand la reducerea risipei si la activarea unei economii circulare.

Pastreaza chitantele

Atunci cand iti cumperi incaltaminte sau haine noi, pastreaza chitantele si nu le rupe eticheta decat la prima purtare. In felul acesta iti oferi posibilitatea de a te razgandi in privinta achizitiilor facute chiar si dupa ce ai ajuns cu ele acasa.

A face cumparaturi poate fi o metoda excelenta de a te relaxa si a te bucura de succesul tau financiar, insa excesele frecvente iti vor afecta bugetul. Urmand sfaturile mentionate mai sus, iti poti cumpara tot ce iti trebuie si ce iti doresti, dar fara sa iti dezechilibrezi contul bancar.

Sursa foto: Unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea