Social

Cum sa aranjam masa de Pasti

Dupa ce ai trebaluit ca o albinuta, ai spalat geamurile, ai curatat covoarele, ai facut toate mancarurile specifice acestei mari sarbatori, a venit timpul sa te gandesti la cum vei aranja masa de Pasti.

In principiu, masa de Pasti trebuie sa degaje veselie, voie buna, sa arate venirea primaverii, sa fie colorata, dar cu bun gust. Iata doar cateva idei care te vor ajuta sa decorezi masa de pascala intr-un mod original si cu care iti vei surprinde placut invitatii:

Ai nevoie de o foarfeca cu care sa tai fasii de hartie verde, eventual creponata, fasii pe care ai sa le aranjezi printre ouale rosii, astfel ouale vor arata ca asezate intr-un cos cu iarba.

Servetele de masa le poti prinde, in loc de inelul obisnuit, cu o funda draguta de culoare rosie.

In loc de fata de masa obisnuita, poti opta pentru una specifica sarbatorii pascale. In comert gasesti, mai ales in preajma Pastelui, o multime de modele. Daca totusi nu te topesti dupa iepurasi care se joaca in iarba, poti alege o fata de masa simpla, intr-o singura culoare, alb sau verde pal.
In centrul mesei , pentru un plus de verdeata (pentru a a duce primavara chiar la tine in casa) poti amenaja o vaza plina cu lalele colorate. Cu siguranta invitatii vor fi incantati de amenajarea ta inspirata.

De asemenea, in fata fiecarei farfurii , poti aseza cate o lumanare rosie (nu te indrepta catre cele parfumate pentru ca sunt persoane care au diverse alergii si nu vrei sa ai parte de surprize neplacute).
In comert gasesti suporturi pentru oua. Daca gasesti, cumpara cate unul pentru fiecare invitat la masa si aseaza-l in dreapta tacamurilor. Ai grija sa se asorteze cu fata de masa.

Daca printre invitati se numara si copii, pregateste un cos cu oua de ciocolata din care sa se serveasca atunci cand doresc. Ai grija ca acestea sa fie invelite in staniol pentru a evita eventualele pete.
Daca iti doresti ca fiecare invitat sa aiba parte de un cadou-surpriza, poti cumpara mici iepurasi de ciocolata pe care sa ii pui in stanga farfuriilor.

In speranta ca aceste sugestii va vor fi de ajutor, va urez un Paste fericit si o petrecere cat mai reusita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea