Social

#asigurare #asigurare de sanatate #asigurare privata de sanatate

Cum sa alegi asigurarea privata de sanatate potrivita

De la companii mici la corporatii, asigurarile private de sanatate se afla in topul beneficiilor extra-salariale preferate de angajatori. Multe companii au inteles cat de importante sunt asigurarile de sanatate in strategia lor privind resursa umana, cu avantaje in recrutare, retentie si loializare la locul de munca.

Aceste asigurari private de sanatate trebuie vazute ca o investitie in cadrul firmei, nu ca o cheltuiala suplimentara cu resursa umana, caci pe termen lung, cheluielile cu acest beneficiu extra se va situa cu mult sub nivelul cheltuielilor suportate in cazul unor accidente la locul de munca sau aparitia unor boli profesionale. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi cea mai buna oferta pentru compania ta si angajatii din cadrul ei.

Realizarea evaluarii unei oferte de asigurare de sanatate

Sa obtii cel mai buna oferta inseamna sa ti se ofere un produs modular pe care sa il poti modela in functie de necesarul companiei. in acest fel, poti opta pentru diferite tipuri de acoperiri tinand cont de criterii proprii. Angajatii tai au responsabilitati diferite, sunt expusi la riscuri diferite in cadrul jobului, deci ai nevoi diferite. Pe langa obtinerea unui produs modular, e bine sa te asiguri ca oferta incheiata se incadreaza in capacitatea financiara a companiei si ca aceasta oferta poate fi adoptata de-a lungul timpului nevoilor dinamice.

Dupa ce ai reusit sa definesti nevoile angajatilor tai, poti incepe sa aplici urmatoarele criterii de evaluare ofertelor pe care le primesti din partea asiguratorilor:

Cum arata reteaua de furnizori de servicii de sanatate

Ceea ce ofera avantaje pentru cei angajati este existenta a cat mai multor centre medicale raspandite pe suprafata intregii tari, un lucru extrem de important cand activezi nu doar in una, ci mai multe zone. O oferta avantajoasa pentru tine iti ofera flexibilitate pentru alegerea clinicilor medicale.

Cum se face accesul la beneficiile aduse de asigurarea de sanatate

Ca accesul la serviciile medicale sa fie cat mai simplu, asiguratorul ar trebui sa ofere suport pentru asigurati, sa ii ghideze rapid catre serviciile dorite si acoperite de asigurarea privata. Alaturi de suport, operatorii asigura si autorizarea programarilor in clinicile medicale.

Realizeaza verificarea excluderilor

Cand analizezi oferta de asigurare, nu uita sa verifici si excluderile, caci s-ar putea ca serviciile medicale de care ai nevoie sa nu se afle pe lista celor contractate de tine. Pana la urma, vrei o asigurare de sanatate utila pentru angajati.

Calculeaza costul total al asigurarilor de sanatate

Asigurarea privata de sanatate este o investitie pe termen lung, deci ai mare atentie la costul total si cat de des va trebui sa realizezi plata pachetului contactat.

Cat timp trebuie sa aloci pentru evaluarea ofertei?

Tu decizi cat timp aloci evaluarii. Aceasta evaluare se realizeaza in doua faze: prima - cand alegi pachetele, a doua - cand faci analiza periodica prin care apreciezi impactul pe care l-au avut asupra companiei. Noi am identificat cateva etape pe care le poti bifa in procesul de evaluare pentru a gasi solutia potrivita pentru tine:

  • Sa stabilesti prioritatile si sa definesti planul de sanatate pentru angajatii companiei;
  • Sa gasesti un consultant specializat in asigurari de sanatate care sa iti ofere suport pentru ajustarea planului respectiv;
  • Sa inchei un contract numai daca acopera nevoile companiei;
  • Sa informezi corect angajatii si sa le explici cat mai clar beneficiile oferite prin asigurarea privata;
  • Sa verifici constant cati angajati acceseaza asigurarea, frecventa, dar si ce modificari poti aduce planului pentru a te adapta nevoilor angajatilor.

Dupa cum ai observat, asigurarea privata de sanatate reprezinta o investitie importanta in resursa umana, fiind un beneficiu care are nevoie de evaluare atenta si complexa. Solutia ideala este sa obtii un produs modular, flexibil, iar pentru a avea un punct de pornire, poti incepe prin evaluarea ofertei pusa la dispozitie de asiguratorul Signal Iduna.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea