Social

#constructie casa #case #chinezi #secret constructie casa #imprimante 3d

Cum reusesc chinezii sa ridice 10 case intr-o singura zi. Iata secretul!

Chinezii au reusit performanta de a construi 10 case in mai putin de 24 de ore. Secretul: o imprimanta 3 D uriasa, care masoara 200 de metri patrati. Insa fiecare locuinta pe care o proiecteaza costa mai putin de 5.000 de dolari.

Pentru a realiza structura si peretii, compania de constructii Winsun din China foloseste un amestec din ciment si sticla, la care adauga un liant special care ii asigura o rigiditate precum cea a betonului.

Casele au cel mult 60 de metri patrati si nu arata spectaculos la exterior. Cu toate acestea, potrivit constructorului, casele realizate la imprimante 3D sunt foarte bine izolate atat fonic, cat si termic.

Tehnologia este extrem de ieftina, iar cu ajutorul imprimantei 3D casele se realizeaza pe banda rulanta, astfel ca intr-o saptamana chinezii pot construi un intreg cartier de locuinte.

Chinezii au anuntat ca primul cartier realizat prin tehnologie 3D va fi situat in Qingdao, un oras important din estul Chinei, care are o populatie de aproximativ 9 milioane de locuitori.

Sursa foto: Foto Corbis via dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea