Social

#sanatate #varsta # anti imbatranire # varsta memorie #varsta atentie

Doua trucuri care te ajuta sa ramai tanar!

Odata cu inaintarea in varsta, facultatile mentale precum gandirea, memoria si atentia scad tot mai mult. Acest proces poate fi insa incetinit cu ajutorul a doua elemente cheie, sustin cercetatorii de la Universitatea din Valencia: durata somnului si activitatile intelectuale.

Studiul spaniolilor, citat de passionsante.be, a vizat persoane de peste 65 de ani, ale caror obiceiuri de viata au fost analizate in detaliu. Subiectii au fost supusi si unor teste cognitive. Rezultatele au aratat ca persoanele care dorm intre sase si opt ore pe noapte risca de doua ori mai putin sa sufere de pierderi de memorie fata de cei care dorm mai putin sau mai mult. Acelasi lucru s-a constatat in cazul persoanelor in varsta care practica o activitate mentala stimulatorie, precum cititul.

Autorii studiului considera ca o interventie, cat mai timpuriu posibil, asupra unuia, altuia sau ambilor parametri poate contribui la prevenirea declinului cerebral asociat cu avansarea in varsta.

Foto: destinationsdreamsanddogs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea