Social

#lapte # carne de cal # alimente contaminate #aflatoxina #carne de vaca

Cum poti depista alimentele contaminate

Scandalurile din ultima perioada din industria alimentara au creat teama in randul populatiei, iar vanzarile de lapte si carne de vita au scazut drastic. Multe persoane se gandesc acum de doua ori inainte de cumpara aceste produse si sunt mult mai atente la ingredientele inscrise pe etichete, de teama ca nu cumva acestea sa fie contaminate cu aflatoxina sau sa se trezeasca ca mananca carne de cal in loc de carne de vita.

Iata cateva metode care te pot ajuta sa depistezi carnea de cal si laptele contaminat:

Pentru a depista carnea de cal trebuie sa fii atent in primul rand la caracteristicile acesteia. Carnea de cal este mai rosie decat cea de vita si, daca este proaspata, are un miros specific si un gust dulceag. Sa faci diferenta insa atunci cand aceasta este congelata este mult mai dificil.

In ceea ce priveste laptele contaminat cu aflatoxina este foarte dificil sa iti dai seama. Cea mai sigura metoda este analiza de laborator. Insa, pentru ca aflatoxina este produsa de sporii unor ciuperci specifice poti evita anumite alimente. Potrivit specialistilor, aflatoxina se dezvolta in seminte oleoginoase, produse secundare de la fabricarea uleiului, arahide, cereale, branzeturi fermentate, preparate de carne.

Sursa foto: incomemagazine.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea