Social

#cosul zilnic # ce mancam #portii mancare #mancare eco #mancare sanatoasa #dieta #nutritie

Cum poate manca sanatos o familie cu doar 19 lei pe zi

Patru persoane pot manca sanatos si suficient intr-o zi cu doar 19 lei! Cel putin asta sustin reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii in Romania. Conditia este sa taiem din portiile obisnuite si sa mancam mai putina carne.

Calculul a fost facut de specialistii din cadrul OMS si de la Centrul de Nutritie de la Copenhaga si a fost prezentat in cadrul studiului "Cosul National de Alimentatie Sanatoasa". Astfel, cu cei 19 lei, o familie de patru persoane ar putea sa isi cumpere cam toate alimentele de baza.

"Cosul cu hrana ar putea include faina integrala, paine cu tarate, varza, ficat de porc, macrou, telemea, ceapa, morcovi, cartofi, sfecla, malai. Componenta cosului zilnic sanatos este calculata in conformitate cu recomandarile privind aportul de nutrienti si obiectivele privind alimentatia formulate de catre OMS", au explicat expertii in sanatate, citati de adevarul.ro.

"Daca folosesti aceste alimente in anumite cantitati, poti sa iti asiguri in ziua respectiva aspectul necesar de nutrienti. Poti sa faci o combinatie in acest pret", spune Victor Olsavszky, seful biroului OMS in Romania.

Potrivit lui Joao Breda, de la Centrul Global pentru Nutritie si Sanatate de la Copenhaga, o persoana ar trebui sa fie "vegetariana" in proportie de 70–80%.

Foto: en.wikipedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea