Social

Cum "petrecem" canicula

Doborati de caldura, bucurestenii au incercat sa supravietuiasca cu ajutorul aparatelor de aer conditionat . Pana cand le-a picat reteaua electrica.

Cea mai calda zi a anului de pana acum i-a sleit de puteri pe bucurestenii care nu au beneficiat de aer conditionat. Zeci de oameni au cazut in strada, altii s-au topit in case, in mijloacele de transport in comun sau la birou. Cei care au folosit in exces aparatele de racire a aerului au dat, insa, peste cap retelele de electricitate, care au cedat inca de luni seara.

Pentru ca si astazi temperaturile vor ramane la valori de peste 35 de grade Celsius, municipalitatea, dar si primariile de sector au luat o serie de masuri speciale pentru zilele caniculare. Astfel, oamenii care vor sa se racoreasca pot merge la strandurile care sunt deschise pana la ora 23.00 sau pot apela la Dispeceratul Primariei, care va functiona non-stop.

De asemenea, in fiecare sector exista instalate puncte speciale de prim ajutor . In cazul in care Administrat ia Nationala de Meteorologie va comunica avertizare de Cod portocaliu , vor fi amplasate puncte de prim ajutor si pentru distribuirea de apa potabila in locuri publice - scoli, gradinite, farmacii, centre comerciale si piete.

Continuarea in Evenimentul Zilei 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea