Social

#microparticule plastic #particule plastic #plastic

Cum mancam peste 50.000 de particule de plastic pe an, fara sa stim!

Te-ai gandit vreodata cu adevarat ce mananci? Ce microorganisme sunt inhalate zilinic de organismul tau? Potrivit unui studiu, o persoana ingurgiteaza, in medie, peste 50.000 de particule de microplastic pe an.

Potrivit celor de la The Guardian, este posibil ca acest numar de particule sa fie si mai mare, si asta din cauza faptului ca nu au fost analizate toate alimentele si toate bauturile exeistente pe piata.

Spre exemplu, oamenii care consuma frecvent lichide comercializate in recipiente de plastic au sanse sa inghita o cantitate mai mare de particule din... plastic!

Informatia e clara. Ceea ce nu este clar, cel putin deocamdata, este efectul pe care il are acest produs asupra organismului. Expertii spun ca la mijloc poate fi vorba despre substante toxice eliberate.

Unele particule de plastic, extrem de mici, pot penetra tesutul uman ceea ce ar putea duce la reactii ale sistemului imunitar

Poluarea cu microplastic este generata mai ales de dezintegrarea deseurilor de pe toata planeta. Oamenii de stiinta au descoperit microparticule de plastic peste tot unde pe unde au cautat: in aer, in pamant, in rauri precum si in cele mai adanci locuri ale oceanelor din lume.

Particule de plastic exista peste tot: in apa de la robinet sau in cea imbuteliata, dar si in bere si fructe! Au fost gasite, de asemenea, in mostre de fecale umane, pentru prima data în octombrie 2018, confirmand astfel ca oamenii inghit aceste particule.

Noul studiu, publicat in jurnalul "Environmental Science and Technology", a analizat datele de la 26 de studii anterioare care au masurat cantitatea de particule de microplastic in pe?te, crustacee, zahar, sare, bere si apa, precum si in aerul din orase.

Concluzia este una extrem de dura si amenintatoare pentru rasa umana, dupa cum sustin specialistii:

  • 50.000 de particule de microplastic pe an mananca adultii
  • 40.000 de particule de microplastic pe an mananca copiii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea