Social

#odihna #efecte lipsa somn #privare somn #somn insuficient #ore de somn

Cum iti transforma chipul prea putin somn. Imaginile iti vor da de gandit

O femeie din Marea Britanie a facut un experiment pe propria piele si a concluzionat ca somnul insuficient lasa semne vizibile pe chipul nostru. Dupa o perioada in care a dormit doar sase ore pe noapte, ea a observat ca parea mai imbatranita si ca devenise mai nervoasa.

Sarah Chalmers, in varsta de 48 de ani, a participat la un studiu organizat de Scoala de Somn din Londra pentru a afla ce impact are somnul asupra trupului si mintii noastre.

Sursa foto: DailyMail

Dupa o perioada in care nu a dormit decat sase ore pe noapte, in loc de cele opt recomandate, Sarah observase ca porii de pe fata i se dilatasera, iar pielea chipului isi pierduse supletea si elasticitatea. In acelasi timp, ea a observat ca devenise extrem de nervoasa, iritabila si simtea nevoia sa manance in permanenta.

"Din punct de vedere fizic, este echivalentul condusului unei masini peste o groapa zi de zi", a explicat dr Irshaad Ebrahim de la Centrul de Somn din Londra. "Masina se strica putin cate putin de fiecare data cand treci peste groapa, la fel cum corpul tau sufera putin cate putin de fiecare daca cand este privat de somn."

Sursa foto: media.salon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea