Social

#emisii Volkswagen #romani Volkswagen #scandal Volkswagen

Cum ii afecteaza pe romani scandalul Volkswagen

Scandalul emisiilor de noxe ale masinilor Volkswagen este departe de a se fi incheiat. Dupa ce unele tari au interzis temporar vanzarea masinilor fabricate de grupul german, o decizie radicala a fost luata si in Romania.

In tara noastra au fost inmatriculate peste 100.000 de automobile Volkswagen cu motorizare Euro 5, echipate cu softul de manipulare a testelor de emisii. Acestora li se adauga automobile ale marcilor Seat, Skoda si Audi.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a precizat ca in România au fost eliberate carti de identitate pentru 105.000 autovehicule Volkswagen, dintre care 56.000 noi, iar RAR a blocat eliberarea cartilor de identitate pentru maşinile noi Euro 5 diesel, nevândute, ale marcilor Volskwagen.

"Am solicitat reprezentantilor din Romania aI grupului VW comunicarea imediata a datelor de identificare a vehiculelor care au fost echipate cu dispozitive de manipulare, cu motoare tip familia EA 189. Termenul a fost astazi (n.r. -ieri )şi vreau sa va spun ca este vorba de autoturismele grupului, respectiv VW, Audi, Skoda şi Seat. De asemenea, in Germania a fost stabilita data de 7 octombrie pentru transmiterea de catre grupul VW a planului de masuri şi a calendarului de implementare pentru remedierea neconformitatilor acestor autoturisme, sens in care am solicitat Ministerului Transporturilor din Germania sa ne comunice aceste informatii de indata ce ajung in posesia lor", a spus ministrul Transporturilor.

Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu considera ca statul roman a fost inselat, incasand, prin taxa de mediu, mai putini bani pentru masini care polueaza mai mult. “Cred ca statul roman trebuie sa actioneze, asa cum fac si celelalte tari, de exemplu Belgia s-a constituit parte civila impotriva Volkswagen, in Spania guvernul a hotarat sa penalizeze cu 1.000 de euro constructorul pentru fiecare masina vanduta”.

 

“Nici un cetatean roman nu va plati diferenta taxei de mediu pentru ca nu a avut nici o vina. Ne vom indrepta asupra producatorului sau reprezentantului de drept Volkswagen in Romania. Fiecare cumparator de masina a fost de bunacredinta. Nu este normal ca persoana respectiva sa plateasca din nou taxa pe mediu. Dupa ce vom afla la ce norma de poluare au fost produse masinile vom calcula diferenta pentru taxa de mediu si vom stabili cum ne vom indrepta impotriva producatorului”, a declarat ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.

 

Sursa foto: independent.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea