Social

#semne sinceritate #limbajul corpului #minciuna

Cum ghicesti daca cineva iti spune adevarul sau te minte. E extrem de simplu!

Ai simtit vreodata ca persoana din fata ta nu spune adevarul? Exista cateva trucuri prin care iti poti da seama daca e corect sau iti ascunde anumite lucruri. Iata la ce detalii trebuie sa fii atent, potrivit unui fost agent FBI, citat de Business Insider:

Primul test este cel al raspunsurilor scurte. Atunci cand suspectezi pe cineva ca minte, adreseaza-i o intrebare la care cel mai logic si cel mai rapid raspuns ar fi "da" sau "nu". Daca persoana nu reuseste sa iti raspunda astfel, ci incearca sa foloseasca justificari mai lungi, atunci acesta ar putea fi considerat un semnal de alarma.

Mai mult, daca la o astfel de intrebare la care se poate raspunde simplu cu "da" sau "nu" persoana din fata ta isi incepe raspunsul cu "pai..." este foarte probabil ca aceasta sa te minta, mai spune agentul FBI.

Nu uita nici ca, atunci cand oamenii sinceri sunt intrebati de ce altii ar trebui sa aiba incredere in ei, raspunsul lor tipic este "pentru ca spun adevarul". In schimb, mincinosilor le vine greu sa raspunda astfel si prefera sa dea raspunsuri precum "sunt o persoana sincera", "nu trebuie sa ma crezi daca nu vrei" sau "nu am niciun motiv sa mint".

Foto: blog.hreonline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea