Social

Cum faci miscare iarna

Mersul in pas vioi, voleiul sau baschetul pot suplini lipsa exercitiilor in perioada rece. Cum iarna „te trage” mai greu inima sa faci miscare fizica la sala sau pe terenurile de sport, specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) iti recomanda sa prelungesti timpul pe care-l petreci facand activitatile obisnuite. Astfel, in loc de 10 minute de mers pe jos pana la metrou sau autobuz, alege sa mergi mai multe statii pe jos, timp de jumatate de ora, intr-un pas mai vioi. Mai poti alterna cu 30 de minute de „trebaluit” prin casa.
  • 30 de minute de miscare, zilnic Anual, in lume mor 1,9 milioane de oameni (aproape populatia Capitalei) din cauza afectiunilor cauzate de lipsa activitatii fizice, potrivit datelor OMS. Recomandarea specialistilor OMS este ca un adult cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani sa faca, zilnic, de cinci ori pe saptamana, 30 de minute de activitate de intensitate moderata sau 20 de minute de exercitii de intensitate mare. Ca alternativa, poti alege exercitii pentru tonifierea diferitelor grupe de muschi, repetate de 8-12 ori, cel putin de doua ori pe saptamana. La copii, sunt indicate 60 de minute de miscare de intensitate medie pana la mare, in fiecare zi. „La persoanele in varsta, sunt recomandate zilnic cateva minute de mers pe jos”, spune Calin Ciubotaru, medic generalist. Persoanele in etate mai pot face si exercitii de mentinere a echilibrului. Miscare de intensitate medie inseamna un mers mai vioi, dans, carat/mutat greutati mai mici de 20 de kilograme sau trebaluit prin casa. Alergatul, mersul pe bicicleta sau exercitiile aerobice sau de fitness se inscriu in categoria miscarii fizice de intensitate mare. (continuarea in Evenimentul Zilei) Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea