Social

#greseli gravide #dezvoltare intrauterina #sarcina fumat #mortalitate infantila #fumat

Cum deranjeaza fumul de tigara un bebelus nenascut. Imagini incredibile!

Ecografiile 4D arata cum afecteaza fumul de tigara bebelusii aflati in pantecele mamei. Imaginile surprinse de specialisti sunt socante. Medicii sunt de parere ca fumatul intarzie dezvoltarea fetusilor si ii expune ulterior unor probleme respiratorii grave.

Profesorul Nadja Reissland, de la Universitatea Durham din Marea Britanie, a realizat o serie de ecografii unor fetusi aflati in cea de-a 32-a saptamana de dezvoltare intrauterina.

Sursa foto: dailymail.co.uk

In imaginile surprinse se vede cum bebelusul mamei fumatoare isi astupa incontinuu cu mainile fata si ochii, in vreme ce cel al mamei nefumatoare este mai tot timpul linistit.

Medicii sustin ca agitatia bebelusului este semn al intarzierii dezvoltarii sistemului nervos, gesturile repetate cu mainile fiind specifice unei varste mai mici a sarcinii.

Specialistii sunt de parere ca fumatul ar putea fi si o cauza a nasterilor premature, dar si a problemelor respiratorii ale nou-nascutului. Si mai grav decat atat, medicii au ajuns sa puna incidenta crescuta a mortalitatii infantile tot pe seama fumatului excesiv inainte si in timpul sarcinii.

Sursa foto: parents.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea