Social

#refugiati Lunga # tabara de refugiati Romania #lunga #refugiati #siria

Cum arata tabara de refugiati construita de Romania

Primele corturi pentru refugiati din Romania au fost amplasate in judetul Timis, in localitatea Lunga, aproape de granita cu Serbia. Ministerul de Interne, condus de Gabriel Oprea, a anuntat, duminica, ca aceasta tabara este organizata pentru preluarea persoanelor care vor solicita "o forma de protectie in Romania". MAI anunta ca  urmeaza sa fie amplasata si o a doua tabara, in zona Stamora Moravita.


Potrivit unor surse locale, la Lunga, localitate aflata la 60 de kilometri de Timisoara, au fost ridicate 50 de corturi pana acum si se lucreaza la ridicarea altor aproximativ o suta de corturi. Ele vor putea adaposti circa 500 de migranti care ar putea trece frontiera cu Serbia, inspre Romania.
De asemenea, vor fi si corturi care vor fi transformate in sala de mese, respectiv spalator. Au fost duse, la Lunga si un generator de curent, toalete portabile, precum si un rezervor cu apa.

La randul sau, primarul localitatii Moravita din judetul Timis, Ion Fistea, a declarat corespondentului Mediafax ca duminica a pus la dispozitia Ministerului Afacerilor Interne un teren de opt hectare pe care urmeaza sa fie ridicata o tabara pentru refugiati, in cadrul unui exercitiu de simulare.

”Maine sau poimaine (luni sau marti - n.r.) va incepe exercitiul de simulare la Moravita. Urmeaza ca pe terenul pe care l-am pus la dispozitie, de opt hectare, sa fie ridicate mai multe corturi. Deocamdata, au fost ridicate doar trei corturi mici in care sunt centrele de preluare. Urmeaza sa se ridice si corturi mari, pentru cazare temporara. Terenul de opt hectare se afla la iesire din Moravita, spre vama. L-am curatat pentru ca a fost pasune, apoi l-am pus la dispozitia ministerului”, a declarat Ion Fistea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea