Social

#Camelia Stoichicescu #Centrul de transfuzii #donator de sange

Cum arata profilul donatorului roman de sange

Camelia Stoichicescu , sefa Centrului de Transfuzii de la Galaţi, sustine ca asistam la o modificare in ceea ce priveste profilul celor care doneaza sange, scrie evz.ro.

Astfel, a scazut numarul romanilor care sunt interesati doar de tichetele de masa si a crescut cel al donatorilor care vor sa salveze vieti.

La Galati, numarul donatorilor de sange din clasa de jos a ajuns sa fie depasit de cel al intelectualilor si al persoanelor din clasa de mijloc care donează sange pentru a-şi salva rudele sau prietenii.

Astfel, statistica arata ca de la inceputul lui 2011 9.100 de persoane au donat sange la Centrul de transfuzii Galati, predominand intelectualii si persoanele din clasa de mijloc.

"In 2010, am avut circa 18.000 de donatori . Pana in acest moment, in 2011, au venit 9.100, dintre care 2.145 doar in luna iulie. Per total, avem o medie de 1.500 de donatori pe luna. Numarul variaza in functie de anotimp. Spre exemplu, acum sunt multi plecaţi la tara sau in concedii ", a spus Camelia Stoichicescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea