Social

# ideal frumusete # studiu frumusete #femeia ideala # femeie frumoasa

Cum arata femeia ideala, in functie de tara. Iata cat de diferita este ea pentru romani

Frumusetea nu este o notiune universala, o demonstreaza un studiu recent relizat de o platforma medicala din Marea Britanie. Cu toate acestea, surprinzator, mai multe tari au in comun pasiunea pentru femei voluptoase, satene si care au parul drept.

În cadrul acestui proiect-experiment au fost angajaţi 18 designeri din toată lumea (14 femei şi patru bărbaţi) pentru a realiza în Photoshop trupurile pe care le consideră ideale pentru o femeie, dacă aceasta ar fi din SUA, China, Columbia, Egipt, Italia, Olanda, Peru, Filipine, România, Serbia, Africa de Sud, Spania, Mexic, Siria, Marea Britanie, Ucraina, Argentina şi Venezuela.

Astfel, imaginea aceleiasi femei (foto sus - n.r.) a fost adaptata pentru cele 18 ţări, fiind schimbate de la caz la caz atât greutatea şi forma trupului şi a feţei, cât şi coafura şi culoarea părului. Dimensiunile ideale au fost realizate plecând de la o înălţime de 1,65 de metri. Femeia "ideală" din România este voluptoasă şi cântăreşte în medie 66,2 kilograme. De asemenea, aceasta are părul lung, drept şi de culoare şatenă.

De altfel, in putine tari, precum China sau Italia, femeile slabe au fost considerate mai frumoase, majoritatea preferand formele mai generoase. Asa ca femeile pot uita de diete stricte si deprimante, barbatii le iubesc si cu cateva kilograme in plus. De altfel, asa le prefera.

"Scopul acestui proiect a fost acela de a înţelege mai bine eventualele standarde nerealiste ale frumuseţii şi de a vedea cum astfel de presiuni diferă în lume", a anunţat compania care a realizat acest studiu, într-un comunicat de presă.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea