Social

# corpuri de iluminat potrivite # alegere corpuri de iluminat #corpuri de iluminat

Cum alegi corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare incapere?

Te afli in plin proces de amenajare a locuintei si te-ai impotmolit la capitolul corpuri de iluminat? Te intelegem perfect.

 

Probabil ca te intrebi ce ar fi mai bine sa alegi dintre nenumaratele modele de aplice, lustre, candelabre si plafoniere. In ce incapere sa pui lustra si pentru ce camera sa cumperi una sau mai multe aplice de perete?

Desi nu exista raspunsuri universal valabile, iar alegerile trebuie sa fie facute in functie de preferintele personale, exista cateva reguli standard. Respectandu-le, designul casei tale va fi unul echilibrat, iar locuinta va fi una luminoasa, primitoare si confortabila in orice moment al zilei.

Iata cum sa iti alegi corpurile de iluminat pentru fiecare incapere din apartament sau casa!

1. Bucataria

Bucataria este o camera esentiala, in care ajungi dis de dimineata si de unde, probabil, pleci la culcare seara tarziu. Aici gatesti, aici iti bei cafeaua si iti savurezi mesele principale ale zilei.

De aceea, incaperea trebuie sa fie iluminata corespunzator. Pentru inceput, alege o lumina principala, precum o plafoniera centrata pe tavan sau o lustra care sa lumineze intregul spatiu.

Apoi, adauga lumini secundare in zona de luat masa, sub forma pendulelor sau spoturilor. Nu uita sa iluminezi si blaturile de lucru, cu ajutorul baghetelor LED. Astfel, indiferent daca mananci, gatesti sau vii in bucatarie pentru a-ti lua un pahar cu apa, sistemul de iluminat va putea fi utilizat usor si confortabil.

2. Livingul

Cand vine vorba despre living, trebuie sa iei in calcul fiecare zona creata cu ajutorul mobilierului. De exemplu, fiecare sufragerie va avea un punct central, unde se afla o canapea si o masuta de cafea sau poate mai multe fotolii si taburete. Accentueaza aceasta zona cu o lustra moderna sau un candelabru statement, care sa ofere suficienta lumina.

Apoi, daca ai un colt de citit, un balansoar pentru relaxare sau o piesa de mobilier situata intr-o zona mai intunecata a camerei, nu ezita sa le accentuezi cu un lampadar modern, in ton cu designul interior.

Nu in ultimul rand, poti monta si benzi LED sau spoturi de accent la nivelul mobilierului, pentru a pune in evidenta anumite decoratiuni sau elemente.

Cu cat implementezi mai multe straturi si tipuri de lumina, cu atat incaperea va fi mai interesanta si va conferi o atmosfera mai primitoare.

Aici gasesti corpuri de iluminat online, impartite pe categorii principale, gen aplice, candelabre sau plafoniere, si sortate pe incaperi: dormitor, bucatarie, baie, living, birou si camera de copii la interior, cat si corpuri de iluminat pentru exterior si gradina.

3. Dormitorul matrimonial

Spre deosebire de bucatarie si living, dormitorul nu are nevoie de la fel de multa lumina. In fond, este camera in care iti relaxezi ochii si mintea, fie ca este vorba despre somnul din timpul noptii sau de un pui de somn spontan, de weekend.

Asadar, monteaza central pe tavan un candelabru sau o plafoniera. Eventual, alege becuri cu lumina reglabila, pentru a putea ajuta nivelul sau nuanta luminii in functie de momentul zilei.

Apoi, daca ai noptiere, adauga pe suprafata acestora cate o veioza sau monteaza deasupra noptierelor cate o aplica de perete, pe care sa o poti aprinde si stinge cand stai in pat.

Nu in ultimul rand, poti alege si o lampa decorativa, precum cele din sare, in diferite forme geometrice sau naturale.

4. Camera copilului

Spre deosebire de dormitorul matrimonial, cel al copiilor necesita delimitarea zonei de somn de cea destinata jocului sau studiului.

Asadar, include in plan si o lampa de birou, iar daca este nevoie, chiar si un lampadar cu picior, pe care il poti aseza in zona de citit sau langa spatiul de studiu.

5. Baia

Ultima incapere de pe lista, dar nu cea din urma, este baia. Aici, lucrurile sunt destul de simple. Vei dori sa ai suficienta lumina pentru a-ti face ritualul de ingrijire intr-un mod cat mai simplu si confortabil.

De aceea, alege mai multe plafoniere cu lumina alba, pozitionate pe tavan si pe pereti, in zonele cele mai frecvent utilizate (oglinda, chiuveta, dulapurile).

Daca doresti, poti monta mai multe spoturi in jurul oglinzii, astfel ca machiajul, periajul dintilor sau barbieritul sa fie mult mai usoare si mai placute.

Acestea fiind spuse, indiferent pentru ce corpuri de iluminat optezi, asigura-te ca le montezi in mai multe straturi, pentru a le putea folosi in diferite combinatii, pentru activitati diferite, in toate momentele zilei.

Sursa foto: https://pixabay.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea