Social

Cum aleg cadoul ideal

Vitrinele magazinelor ne ademenesc cu cadouri mai scumpe sau mai ieftine, cu ambalaje mai colorate sau mai putin colorate, cu jucarii si dulciuri pentru cei mici, un parfum nou pentru fiinta iubita, o trusa de farduri pentru cea mai buna prietena... Totusi, parca am vrea altceva, am vrea ca darul nostru de Craciun sa fie ideal, sa fie unic. Exista un cadou ideal? “Cadoul ideal poate fi sentimentul de iubire pe care il oferi sincer unei persoane. Este Cadou care poate fi oferit, nu neaparat in ocazii speciale , ci in fiecare zi. Iubirea poate fi exprimata printr-o imbratisare , printr-un zambet, printr-un mesaj pe o felicitare, nu neaparat printr-un inel cu diamante sau o excursie intr-o tara exotica”, arata psihologul Mirela Zivari de la PsihoConsulting.
  • Copiii fac daruri din suflet Specialistul nostru ne sfatuieste sa invatam de la copii sa facem cadouri din suflet. Copiii fac cadouri foarte frumoase, pline de emotie: felicitarile pe care le scriu sau colindele pe care le invata pentru cei dragi de Craciun. Bucata de hartie pe care ei scriu timid “La multi ani, mami si tati!” sau “Te iubesc, mami!”, “Te iubesc, tati!” inseamna mult mai mult decat orice obiect cumparat dintr-un magazin. Cadoul in sine este ales in functie de trasaturile sau preferintele persoanei care ar trebui sa-l primeasca. Oamenii vor sa isi puna amprenta asupra alegerii si sa para un cadou special. Sa ne gandim numai la cutiile foarte mari prin comparatie cu cadoul in sine sau la ambalajele stralucitoare. Un cadou ambalat frumos este asociat cu o atentie deosebita pe care am acordat-o alegerii. Asta dovedeste ca exista un respect si o nevoie mai mare de a fi interpretat cadoul ca semn al recunoasterii.
  • Bucuria de a darui Intotdeauna cautam ambalajele cele mai frumoase, mai ales atunci cand stim ca darul nostru va fi pus laolalta cu altele si este important sa iasa in evidenta. “Dar sa ne gandim ce se intampla dupa deschiderea cadoului, cand ambalajul nu mai conteaza. Sunt putini cei care au capacitatea de a se bucura de gestul in sine, si nu de valoarea cadoului sau de ceea ce este in spatele cadoului. Intotdeauna, cadourile frumoase sau scumpe au impresionat oamenii dornici de castig, pe cei care vor sa epateze. Urarile care insotesc cadoul sau cele care sunt scrise pe o felicitare sunt singurele care raman peste ani. Pe termen lung, mai valoroasa este felicitarea decat cadoul in sine”, incheie psihologul Mirela Zivari. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea