Social

#taxe #calatori # transport public #transport gratuit #card de calatorie

Cum a evoluat transportul in comun in singura capitala din lume unde acesta este gratuit

De trei luni, in capitala Estoniei, Tallin, transportul public a devenit gratuit, pentru toti cei 425.000 de locuitori.

Aceste experiment s-a dovedit a fi un real succes, deoarece numarul pasagerilor a crescut cu 10%, iar poluarea si aglomeratia din trafic au fost reduse semnificativ.

Initiativa de a oferi transport gratuit i-a apartinut primarului Edgar Savisaar si va costa municipalitatea 12 milioane de euro anual.

Pentru a beneficia insa de transport gratuit pe toate mijloacele de transport in comun, locuitorii din Tallin trebuie sa plateasca o taxa de 2 euro, pentru a primi un card de transport, ce trebuie validat la fiecare calatorie. Nevalidarea cardului este sanctionata cu pana la 40 de euro in cazul unui control.

De asemenea, autoritatile se asteapta ca acest program sa aduca si venituri municipalitatii prin faptul ca cerinta de inregistrare in acest proiect aduce tot mai multi locuitori platitori de taxe.

Transportul public gratuit a fost implementat si in orase mai mici de Europa, precum Hasselt din Belgia si Colomiers din Franta, dar si in cateva orase din China.

Sursa foto: www.presseurop.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea