Social

#universitate #spiru haret #diplome

Cum a ajuns "Spiru Haret" cea mai mare universitate din lume

Studiul la distanta si la frecventa redusa, neavizat de Ministerul Educatiei, au facut din "Spiru Haret" cea mai mare universitate din lume, cu peste 300.000 de studenti.

Blocarea diplomelor absolventilor Universitatii "Spiru Haret" de catre ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a scos la iveala un fapt socant. Aproximativc 90% din diplomele acordate de USH pentru invatamantul la distanta au fost emise fara documentele necesare, specialitatile fiind acreditate doar pentru invatamantul la zi.

Agentia Romana pentru Asigu ­rarea Calitatii in Invatamantul Superior ( ARACIS ) a hotarat sa acorde USH doar 14.000 din cele 56.000 de diplome solicitate de institutie, deoarece restul nu ar fi legale.

In total, 41 din cele 47 de programe ID si 29 din cele 47 de programe la frecventa redusa oferite de institutia de invatamant superior au fost incepute fara aviz. Normele nationale si europene au impus un raport de maximum 30 de studenti per cadru didactic dar, in cazul USH, raportul este de 4,5 ori mai mare.

Fiindca a refuzat sa se supuna evaluarii institutionale care este operata o data la 5 ani de ARACIS, USH risca sa-si piarda dreptul de a inmatricula. Unii profesori si conferentiari ai universitatii nu au fost nici ei atestati de Consiliul National pentru Atestarea Titlurilor si Diplomelor Universitare.

Reprezentantii institutiei de invatamant au criticat ARACIS, fara sa dea mai multe detalii despre situatia universitatii.

"ARACIS-ul poate sa spuna ce vrea la cat sunt de tampiti. Nu stiu despre acest lucru, dar nu e relevant daca au spus-o ei. Pentru mine nu are valoare ca institutie. Universitatea "Spiru Haret" functioneaza din anul 2002, dinaintea aparitiei ARACIS", a declarat pentru Gandul George Nicolau, directorul departamentului de comunicare al USH.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea