Social

Cultura Romaniei, terfelita pe Internet

Romania rasturnata, Romania parodiata pe cea mai mare enciclopedie mincinoasa de pe Internet: www.uncyclopedia.org.
Pe acest site oricine poate introduce informatii obligatoriu eronate despre persoane reale, luand in ras, cu legea libertatii de exprimare in buzunar, cultura, religia si istoria unei tari.
Este si cazul Romaniei, a carei imagine este aruncata in ridicol, uneori cu umor inteligent si inspirat, alteori cu o vulgaritate morbida, de utilizatori anonimi care isi varsa frustrarile in tastele calculatorului, amuzandu-se pe seama unor figuri de notorietate.
Din ciclul "Ce n-am stiut despre Romania", aflam ca vara, capitala tarii este Bucurestiul, iar iarna, Caracalul, localizat in Marea Neagra. Romania este cea mai mare tara din Asia. seful statului este Nicolae Ceausescu, iar prim-ministru, Gregorian Bivolaru . Imnul national al tarii este " Dragostea din tei ", de O-Zone. Motoul care ii caracterizeaza pe romani este "Las-o, ba, ca merge-asa!" Unul dintre cei mai importanti artisti este Constantin Brancusi , care a sculptat capodopera "Coloana Infinitului".
Copil fiind, artistul a cazut intr-o prapastie. Ca sa-l salveze, parintii i-au aruncat inauntru un trunchi de copac, pe care a inceput sa-l sculpteze in forma de scara, ca sa iasa. Personajele centrale ale muzicii romanesti sunt Adi Minune (o legenda hard-rock, care va canta, anul acesta, in deschiderea concertului Megadeth) si Guta.
Poet si muzician, Guta era sa faca infarct atunci cand a aflat ca a luat Premiul Nobel pentru Pace , in 2005. Cei doi au avut o puternica influenta asupra portului national, elementul traditional prin care poporul se identifica acum fiind camasa neagra, stramta, cu burta. Romanii vorbesc limba comunista, o limba de lemn, deoarece traiesc in salbaticie. Pe site-ul ofensator, singurul roman care scapa cu onoarea nepatata este Mihai Eminescu.

Figurile istorice si ale culturii, luate in deradere

Stefan cel Mare: a omorat aproape 1 milion de turci din placere, si dupa ce s-a plictisit, s-a sinucis, pentru ca nu mai era niciun turc viu;

Mircea cel Batran: cunoscut pentru ca a jucat intr-o poezie de Eminescu; l-a batut pe Baiazid la Rovine, localitate neidentificata de istorici, pentru ca poetul n-a descris-o prea bine;

Gica Petrescu (alias Gheorghe Gica Popescu): un fotbalisto-cantaret in varsta de 105 ani;

Eminescu: Geniu neinteles, una dintre cele mai stralucitoare minti ale Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea