Social

# remedii dependenta alcool # probleme alcool # studiu alcoolici #alcoolism

Culoarea ochilor te tradeaza! Vezi cine are mai multe sanse sa devina alcoolic

Cei mai multi ar da orice pentru niste ochi albastri sau verzi patrunzatori, insa oamenii de stiinta au descoperit ca exista un mare dezavantaj legat de culoarea deschisa a irisului. Astfel, cei cu ochii albastri, verzi, gri si chiar caprui deschis sunt predispusi la a dezvolta o dependenta de alcool. 

Acesta este primul studiu care reuseste sa stabileasca o legatura intre culoarea ochilor si dependenta de alcool, participantii la cercetare sperand ca acesta sa fie inceputul in periplul descoperirii unei legaturi si cu alte tulburari mintale. "Culoarea ochilor va putea fi folosita ca factor de risc in diagnosticarea dependentei de alcool. Iar cea mai stransa legatura s-a dovedit in cazul persoanelor cu ochi albastri", a declarat dr Arvis Sulovari, profesor la Universitatea din Vermont (SUA), cel care a condus studiul. 

Descoperirea este fara echivoc, mai spun oamenii de stiinta, avand in vedere ca rezultatele au fost retestate de trei ori, iar cercetarea s-a facut luandu-se in seama diferiti factori precum backgroundul etnic si geografic, sexul, varsta etc. Pasii urmatori in cercetarea specialistilor de la Universitatea din Vermont va fi investigarea unei legaturi intre bagajul genetic, respectiv cel cultural si diverse afectiuni si tulburari mintale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea