Social

#cuba #rusia #bombardier

Cuba refuza sa dea explicatii in legatura cu bombardierele strategice ruse

Fidel Castro a apreciat miercuri ca tara sa nu datoreaza explicatii sau scuze Washingtonului, in legatura cu "eventuala" instalare de bombardiere strategice ruse in insula comunista, transmite AFP.

"Raul a facut foarte bine pastrand o tacere demna asupra informatiilor publicate de Izvestia" lunea trecuta, cotidian care anunta "eventuala instalare de baze de bombardiere strategice ruse" in Cuba, scrie Fidel Castro, in prima reactie oficiala cubaneza in acest caz. "Stirea are la baza ipoteze elaborate in Rusia", scrie fostul presedinte cubanez pe site-ul oficial cubadebate.cu.

Reamintind declaratiile generalului Norton Schwartz, desemnat sef de Stat Major al aviatiei americane, potrivit caruia Moscova ar trece "o linie rosie" in acest caz, Fidel comenteaza: "Daca spui da, te omor. Daca spui nu, e acelasi lucru, te omor oricum. Aceasta este strategia lui Machiavelli , pe care imperiul (american) o aplica in Cuba". "Nu avem de dat explicatii, nici de cerut scuze sau iertare", subliniaza liderul cubanez.

Potrivit presei ruse, Moscova ar putea, in replica la desfasurarea scutului antiracheta american in Europa, sa foloseasca Cuba, situata nu departe de coastele americane, pentru a-si realimenta bombardierele strategice. Informatiile amintesc de criza din 1962, cand Statele Unite si Uniunea Sovietica au fost in pragul unui razboi atomic, dupa desfasurarea rachetelor nucleare sovietice in Cuba. Moscova si-a retras in cele din urma rachetele.

"Ne trebuie nervi de otel pe aceste vremuri de genocid, iar Cuba ii are. Imperiul stie acest lucru", mai scrie liderul cubanez, vorbind despre cei "55 de ani de lupta fara odihna" impotriva Statelor Unite, pe care insula ii va sarbatori sambata cu ocazia zilei sale nationale.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea