Social

Cu sefii la psihiatru

Pentru romani, o slujba buna depinde in primul rind de amabilitatea sefului. Pe locurile urmatoare ca importanta se situeaza programul de lucru si naveta.

Colegii, egali sau mai sus in ierarhie , constituie cele mai mari surse de stres pentru angajatii romani, conform unui sondaj realizat pe site-ul Neogen. Studiul a avut in vedere un esantion de 2.300 de persoane si s-a efectuat in perioada 30 ianuarie - 5 februarie 2006.

Vinovati de stres

Respondentii virtuali au recunoscut ca exista si alti factori de suparare , cum ar fi programul de lucru care depaseste deseori opt ore pe zi, sau clientii care nu sint cele mai amabile persoane cu care interactioneaza. Cu toate acestea, jumatate dintre cei chestionati si-au invinuit sefii si colegii pentru neuronii pierduti la munca. Alti 12% sint stresati de mediul in care lucreaza, iar 11% de naveta si de distanta pe care o au de parcurs in fiecare zi pina la birou.

Efectul demisiei

Conform cercetarii, stresul are efecte concrete asupra moralului angajatilor. Mai mult de jumatate dintre respondenti au marturisit ca si-au schimbat locul de munca din cauza sefului. Restul au fost sedusi de salarii mai mari si posibilitati de promovare.

Totusi, un alt sondaj Neogen arata ca salariatii autohtoni prefera o slujba stresanta si banoasa in detrimentul unui serviciu comod, dar prost platit. (A. B.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea