Social

Cu arta la Obor

Cateva mesh-uri imense acopera fatadele blocurilor in Piata Obor . Numai ca, de data asta, ele nu contin mesaje publicitare. Sunt lucrari de arta. Apartin unei cunoscute artiste japoneze, Aya Kato .

Timp de doua luni, la Galeria de arta digitala 115 pot fi vazute 28 de lucrari realizate de artista in ultimii 4 ani, precum si alte 2 lucrari create de aceasta special pentru galerie. Alte noua lucrari sunt expuse pe blocurile de la Obor, pe o suprafa?a totala de peste 2.500 mp.

Din pacate, perioada aleasa pentru acesta inedita expozitie nu e tocmai fericita. Datorita lucrarilor de reabilitare a liniei de tramvai atat traficul rutier cat si cel pietonal sunt infernale. Statia de metrou e inchisa, treceri de pietoni nu exista, trotuarele inguste sunt ocupate de comerciati ambulanti. Cei din masini, chiar daca pierd destul timp in intersectie si ar putea arunca o privire si spre blocurile din piata, sunt mai degraba preocupati cu injuratul decat de arta.

Expozitia face parte dintr-un proiect mai mare, intitulat Noua fata a Bucurestiului. „Prin acest proiect ne propunem sa aducem arta digitala cat mai aproape de oameni, sa identificam in spatiul public suporturile potrivite pentru lucrarile de arta si sa transformam orasul intr-un loc in care ne face placere sa ne petrecem timpul.

In al doilea rand, ne dorim ca actiunile noastre sa reprezinte un prim pas in schimbarea si imbunatatirea calitatii peisajului urban si a modului in care percepem orasul” declara fondatorii 115. Si, daca pana si in Albania, oamenii au cautat solutii pentru a “infrumuseta” hidoasele blocuri comuniste, poate, prin actiuni de acest gen, decopera si bucurestenii ca orasul ar putea fi altfel decat gri.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea