Social

CTP are certificat de buna purtare de la subordonati

Consiliul de onoare al Clubului Roman de Presa apreciaza scuzele publice adresate Monicai Macovei de ziarul Gandul, condus de Cristian Tudor Popescu . Aprecierea a fost formulata sub supravegherea sefului CRP , Cristian Tudor Popescu.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa (CRP) a apreciat faptul ca ziarul Gandul a prezentat prompt scuze publice dupa greseala deontologica din 30 ianuarie, cind ziarul a publicat articolul: Monica Macovei le-a scris lui Basescu si Tariceanu ca trebuie sa i se ia dosarul procuroarei care-l ancheteaza pe Patriciu, fara sa aiba insa si dovezi. Potrivit regulamentului CRP, Cristian Tudor Popescu nu a putut participa la votul dat de ceilalti membri ai Consiliului, chiar daca a fost prezent, el fiind si presedinte al Consiliului de Onoare si director al ziarului Gandul, ne-a declarat George Ene, secretar general al CRP.

Totodata, CRP mai considera ca recunoasterea publica a erorilor contribuie la imbunatatirea calitatii presei romanesti, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis ieri. O reactie neiertata insa de opinia publica, fapt ce denota din sutele de mesaje de pe forumurile ziarelor romanesti, dupa ce acelasi Club de Presa a sanctionat destul de dur ziarul Evenimentul zilei, in urma scandalului iscat de articolul Noroc, doamna ministru, din iunie 2005. Si atunci, ca si acum, personajul principal a fost Monica Macovei. Tot in ambele cazuri, conducerea ziarelor a cerut scuze la citeva zile de la publicarea articolelor. Diferenta dintre cele doua situatii este ca, atunci, CRP nu a apreciat si nici nu a considerat recunoasterea greselii drept o imbunatatire a calitatii presei romanesti.

Jurnalul National, surse anonime, dovezi zero

CRP a pus pe tapet la ultima intilnire si cazul Jurnalul National, care a tratat acelasi subiect ca si Gandul, considerind ca, de fapt, SPP si Guvernul sint cele care refuza accesul la informatii publice, prin care ziarul ar putea dovedi cele cinci intilniri ale triunghiului Macovei-Tariceanu-Patriciu. Una dintre acestea insa a si picat zilele trecute, dupa ce Patriciu a dovedit cu pasaportul pe masa ca pe 28 decembrie 2004 nu se afla in tara, iar Monica Macovei se afla la audieri la Parlament.

Conform unui comunicat de presa, CRP considera ca nu se poate pronunta in ceea ce priveste aspectele deontologice ale articolelor din JN, tocmai pentru ca nu exista o transparenta a institutiilor mentionate, care ar fi demonstrat ca ziarul are sau nu dreptate.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea