Social

CSM a aprobat schimbarile din Parchete

Consiliul Superior al Magistraturii a fost de acord, ieri, cu cinci dintre cele opt schimbari propuse de ministrul Justitiei, Monica Macovei, in conducerea PNA si a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Antidrog . Astfel, Sectia de procurori a CSM a avizat pozitiv, cu majoritate de voturi, revocarea din functie a procurorilor Horia Miclescu - numarul 2 in PNA, Vasile Draghici - seful sectiei anticoruptie din PNA, Ion Panaitescu - seful sectiei militare din PNA, Gheorghe Muscalu - seful DIICOT si adjuncta acestuia, Petronela Gratiana Isac, pe motive de ineficienta si management prost.
Celelalte trei propuneri ale ministrului Justitiei, care ii vizau pe procurorul general al PNA, Ioan Amarie, al doilea adjunct al acestuia, Gheorghe Suhan, si pe seful sectiei a II-a din PNA, Alexandru Chiciu, au fost considerate ca fara obiect, pentru ca primilor doi li s-au aprobat cererile de pensionare depuse cu o zi inainte, iar Chiciu isi depusese demisia la CSM inca de acum o luna. Procurorii din Consiliu au hotarit sa transmita Presedintiei demisia lui Alexandru Chiciu, precum si hotarirea CSM de pensionare a procurorilor Amarie si Suhan. In cazul celorlalti cinci, ministrul Macovei urmeaza sa transmita tot Presedintiei propunerile de revocare din functie avizate de CSM. Cei opt vor continua sa ocupe posturile pina cind Traian Basescu va semna decretele de eliberare din functie. Monica Macovei a declarat ca dupa aceea va anunta si inlocuitorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea