Social

# spitale covid #coronavirus #cseke attila #cazuri #octombrie #romania

Cseke Attila: Peste 20.000 de cazuri pe zi, dupa 15 octombrie! Ce se intampla cu spitalele

 

 

Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii, face anunturi ingrijoratoare. Dupa mijlocul lunii octombrie (mai exact in perioada 15-20), bilantul victimelor cauzate de varianta Delta a Covid va ajunge la 20.000 de persoane, zilnic.

Avand in vedere numarul foarte mare de bolnavi care vor avea nevoi de ingrijiri medicale de specialitate si de ingrijiri la ATI, ministrul a anuntat ca unele spitale vor deveni exclusiv spitale pentru pacientii cu Covid-19. Pe de alta parte, alte spitale isi vor reduce activitatea pentru alte afectiuni, tocmai pentru a face loc si pacientilor infectati cu Covid.

Deja, spitalele Malaxa si Sfantul Ioan din Bucuresti vor fi transformate incepand de joi, 30 septembrie, in spitale exclusiv Covid. De saptamana viitoare urmeaza ca si alte spitale sa treaca prin acelasi proces.

“Am cerut prefectilor un plan de reducere treptata a activitatii pentru alte afectiuni. Se pot face anumire prioritizari, sunt lucruri care pot fi amanate, pentru a putea face loc paturilor ATI pentru pacientii Covid. Nu ne-am dorit acest lucru, nu cred ca vom ajunge la situatia din anul trecut, dar aici e nevoie si de ajutorul managerilor de spitale”, a declarat ministrul, la un post TV.

Cel mai mare numar de pacienti care au avut nevoie de internare la ATI in valurile anterioare a fost de 1.612. Potrivit ministrului interimar, in valul patru acest numar va fi depasit.

“S-ar putea ca acest numar sa nu fie de ajuns. Ne asteapta 2, 3 saptamani de foc. Eu nu vreau sa aud chestiuni de patriotism local. Si eu sunt patriot local si imi place judetul de unde provin. Nu putem sa refuzam un pacient pentru ca vine dintr-un alt judet. Aici trebuie sa dam dovada de solidaritate, toti. Daca putem sa il ajutam pe celaltalt, s-ar putea ca azi sa ajut eu un alt judet si a doua zi sa ma ajute el cu un pat liber”, a mai spus ministrul interimar al Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea