Social

#croatia #premier #jadranka kosor #guvern #executiv #numire #ue

Croatia are un premier femeie, pentru prima data in istoria sa

Croatia are pentru prima data in fruntea guvernului o femeie. Parlamentul croat a investit-o pe Jadranka Kosor in postul de premier, fosta jurnalista ajunsa politician promitand sa depaseasca blocajul impus de Slovenia in negocierile pentru aderarea la UE.

Noul prim-ministru va conduce un Executiv cu 20 de membri si un minister nou, cel al Administratiei publice. Din Guvern vor face si ministri fara portofoliu, insa misiunea noului cabinet este sa rezolve problema negocierilor croato-europene.

Imediat dupa numire , Kosor a transmis catre Uniunea Europeana mesajul ca tara sa isi va face partea sa de munca, insa “responsabilitatea istorica pentru rezolvarea diferendului este acum pe umerii lor”, dupa cum noteaza Adevarul. In plus, Jadranka Kosor a promis ca va incerca sa gaseasca mijloacele astfel incat tara sa revina la cresterea economica, primul pas fiind pastrarea unui stabilitati macroeconomice.  

Noul premier a fost aleasa sambata la conducerea partidului conservator croat, HDZ, aflat la putere. Jadranka Kosor, in varsta de 56 de ani, fosta jurnalista, a fost desemnata vineri premier de catre presedinte, dupa ce Ivo Sanader a anuntat ca demisioneaza si se retrage din viata politica , desi mai avea doi ani de mandat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea