Social

#medicamente #farmacii #criza

Criza in farmacii - nu se mai dau medicamente gratuite si compensate

Bolnavii romani ar putea ramane fara sanatate , de la 60 la 210 zile. Aceasta masura urma sa fie aplicabila retroactiv, respectiv si pentru serviciile efectuate in ultimele luni si ramase inca neachitate.

Colegiul Farmacistilor a anuntat ca masura se va aplica incepand cu luna iunie 2009. "Cu alte cuvinte, timp de sapte luni de acum inainte, farmaciile ar trebui sa plateasca lunar medicamentele pe care le achizitioneaza, taxele si impozitele catre bugetul de stat, TVA-ul, salariile, chiriile si utilitatile, fara sa incaseze nimic", au precizat reprezentantii farmacistilor, pentru Gandul. Ei au adaugat ca medicamentele eliberate de farmacii pentru programele nationale de sanatate nu au mai fost achitate de catre casele judetene de asigurari incepand din luna martie 2009.

Reprezentantii farmacistilor si ai laboratoarele de sanatate . Ei au anuntat ca bolnavii ar putea ajunge sa isi plateasca singuri medicamentele si analizele efectuate, chiar daca acestea ar trebui sa fie compensate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea