Social

#legi Ungaria imigranti #imigranti #siria

Criza imigrantilor: Refugiatii care sar gardul ghimpat din Ungaria, pedepsiti cu inchisoarea!

Solicitantii de azil care intra in Uniunea Europeana prin granita de sud a Ungariei cu Serbia risca sa fie expulzati in cateva zile, odata cu intrarea in vigoare a unor noi masuri pentru limitarea valului urias de imigranti, relateaza Reuters.

O noua serie de legi mai dure privind frontiera si de puteri sporite pentru expulzarea solicitantilor de azil au intrat in vigoare la miezul noptii, iar guvernul ungar de dreapta a blocat traseul de cale ferata folosit in acest an de zeci de mii de imigranti, majoritatea refugiati sirieni, pentru a intra pe jos in UE. 

Ungaria are in vedere mai ales posibilitatea de a desfasura armata la frontiera si pedepsirea cu pana la trei ani de inchisoare a distrugerii gardului de sarma ghimpata instalat de-a lungul granitei sale comune cu Serbia.

"Vom incepe o noua epoca", a declarat, la granita, la scurt timp dupa miezul noptii, purtatorul de cuvant al guvernului, Zoltan Kovacs. "Vom opri afluxul de imigranti prin granitele noastre", a spus el. 

Peste 190.000 de imigranti proveniti majoritar din Orientul Mijlociu, cu destinatia Europa Occidentala, au intrat in Ungaria in acest an, cei mai multi trecand granita dinspre Serbia. Politia a retinut doar luni peste 9.300 de imigranti ilegali. 

Sansele acestora de a trece mai departe se reduc semnificativ de acum, mai ales in contextul in care Ungaria se grabeste sa finalizeze pana in octombrie gardul inalt de 3,5 metri instalat de-a lungul celor 175 de km de granita cu Serbia. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea