Social

#taran #criza #animale #vite #moara #scadere

Criza financiara loveste si in tarani

Taranii nu mai au bani sa-si creasca animalele, din cauza crizei financiare, anunta Realitatea TV. Astfel, din cauza lipsei de bani, taranii renunta la cresterea animalelor si la a-si cumpara anumite alimente, lucru care aduce dupa sine efecte si pentru alte segmente economice ale vietii economice din zona rurala .

Presa vranceana relateaza despre vremurile grele prin care trec taranii din zona. Astfel, din relatarile ziaristilor rezulta ca in magazinele comunale bate vantul, vanzarile au ajuns sa scada chiar si cu 70%, caci oamenii refolosesc uleiul de gatit, pregatesc painea in casa si nu isi mai cumpara haine noi.

In plus, taranii renunta la cresterea animalelor, fapt care ii afecteaza si pe cei care detin mici afaceri in zona rurala, cum se intampla in cazul celor care au mori. Conform declaratiilor acestora, pentru ca oamenii nu mai macina porumb sau furaje pentru animale, moraritul a devenit o afacere cu profit zero. In comunele vrancene, mai bine de 30% din mori au dat faliment in ultimul an.

Conform datelor autoritatilor locale, intr-un singur an localnicii din comuna vranceana Rastoaca au renuntat la mai bine de jumatate din animalele din gospodarie , adica de la 370, numarul lor a scazut la mai putin de jumatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea