Social

#energie electrica Romania #energie electrica

Criza energetica in Romania! Masura luata de Guvern

Prognozele meteorologice si scaderea rezervelor de apa au facut ca in tara noasra sa se inregistreze consumuri mari de gaze naturale. In aceste conditii, Transelectrica a notificat oficial Ministerul Energiei, Ministerul Economiei si ANRE cu privire la iminenta aparitiei unei situatii de criza in functionarea Sistemului Energetic National. Potrivit reprezentantilor ministerului Energiei, criza este asteptata in perioada 17-20 ianuarie.

In sedinta de joi, Guvernul a aprobat, o Hotarare care prevede, printre altele, ca pot fi interzise exporturile de energie electrica in situatii de criza, in perioada 16 ianuarie - 15 februarie 2017, informeaza Ministerul Energiei.

Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate, iar consumul intern de energie electrica poate fi restrictionat.

Criza nu va afecta consumatorii casnici, ci numai pe cei industriali, mari consumatori de energie si gaze. 

“Experienta ultimei perioade cu consumuri istorice de gaze naturale si energie electrica ne obliga sa nu trecem usor peste acest episod si sa gandim solutii pentru eventuale situatii similare, poate chiar mai grave. Hotararea de astazi (n.r- ieri )poate fi tradusa intr-un singur fel: nevoia de a avea cadru legal, la care sa apelam doar atunci cand populatia si integritatea sistemului ar putea fi in pericol. Orice tara care isi respecta populatia pozitioneaza siguranta acesteia inaintea orcarei marje de profit. Adoptarea Hotararii nu inseamna deloc aplicarea imediata a acesteia, ci un plan B la care putem apela in cazul in care situatia o cere”, a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea