Social

#crima #sinucidere #criza

Criza economica va duce la cresterea sinuciderilor si crimelor

Somajul ridicat din timpul unei crize economice duce la cresterea numarului de sinucideri si crime, este concluzia unui studiu coordonat de David Stuckler, de la Universitatea din Oxford .

Cercetarea este o analiza a ratei sinuciderilor si crimelor din perioada 1970-2007, in 26 de tari europene. Calitatea serviciilor sociale de asistenta si reangajare poate duce la o scadere a cifrelor.

"Nu ar fi surprinzator sa vedem mai mult stres, sinucideri si tulburari mintale", este concluzia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citata in studiul britanic. Cresterea cu 1% a somajului duce la crestere de 0,8% a ratei sinuciderilor pentru persoanele sub 65 de ani si la o crestere de 0,8 procente in numarul crimelor.

O crestere de peste 3% pentru somaj va ridica si rata sinuciderilor cu 4,5%, in timp ce decesele provocate de alcool vor creste cu pana la 28 de procente, conform studiului citat de Gandul.

Singurele doua tari din Europa care au reusit sa scape de efectele nefaste ale somajului au fost Finlanda si Suedia. Prin programe sociale de mare anvergura, cele doua tari scandinave au reusit sa stavileasca numarul de sinucideri in perioade in care somajul a crescut semnificativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea