Social

#angajat #angajator #codul muncii #criterii de performanta

Criteriile de performanta din Codul Muncii, introduse de la 30 aprilie

Introducerea obiectivelor de performanta individuala si a criteriilor de evaluare a activitatii angajatilor ar putea da angajatorilor o portita pentru a concedia angajatii incomozi. Afla cum vor fi aplicate criteriile de perfomanta.

De la 30 aprilie, angajatorul va putea stabili obiectivele de performanta individuala. In cadrul procedurii de concediere colectiva a salariatilor, criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere se aplica pentru departajarea salariatilor dupa evaluarea obiectivelor de performanta individuala, potrivit Realitatea.net.

Romanii vor fi informati la angajare despre criteriile de evaluare a activitatii profesionale si procedura de evaluare. Modificarea lor se poate realiza doar prin act aditional , cu acordul prealabil al salariatului, arata noul Cod al Muncii.

Stabilirea obiectivelor de performanta tine insa unilateral de angajator si nu trebuie confundata cu atributiile corespunzatoare fiecarui salariat incluse in fisa postului .

Modificarea Codului Muncii ofera dreptul angajatorului de a opera concedieri colective pe baza evaluarii obiectivelor de performanta, fata de criteriile sociale, aplicate pana acum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea