Social

#satane in sultana #atact patriarhul daniel #atac bor #cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu, atac la adresa patriarhului Daniel si a BOR: "Satane in sultana"

Cristian Tudor Popescu il ataca dur pe Patriarhul Daniel, care a facut o declaratie controversata dupa ce autoritatile au decis sa limiteze pelerinajul la Sfantul Dimitrie si a impus restrictii pentru a preveni infectarea in masa cu noul coronavirus.

 

“In toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfantului Dimitrie cel Nou, in 27 octombrie autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste. (...) Aceasta umilire a Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost rasplatita in sensul ca peste cateva luni regimul comunist a cazut. (...) Dumnezeu nu se lasa batjocorit! El este indelung rabdator, dar este si drept”, este mesajul transmis de Patriarhul Daniel, dupa anuntarea restrictiilor impuse de autoritati.

Mesajul Patriarhului Daniel a facut multa valva, atat printre cei credinciosi, care nu cred in virus, dar si printre cei care cred in virus si considera ca masurile luate de autoritati nu au fost suficiente. Cristian Tudor Popescu nu s-a abtinut sa nu il atace dur pe Patriarh pe care l-a numit “sarlatan”, iar pe preoti i-a numit “satane in sultana”.

"IPS Daniel, capetenia BOR, arata ca ortodoxia romaneasca a ramas la nivelul de acum cateva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, si mai jos, caci preotii din Teba macar stiau destula astronomie ca sa calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel n-are nevoie de matematica, nici de logica – o da direct, ca o strigatura pentru vitele ce le pastoreste: ascultati ce va spun, fiindca a interzis pelerinajul la moastele Sf. Dimitrie in octombrie 1989, comunismul a cazut peste cateva luni. Post hoc, ergo propter hoc – dupa, deci, din cauza. Carevasazica, asa o sa pateasca acum si guvernul la alegerile din decembrie. „Dumnezeu nu se lasa batjocorit!”, a mai cuvantat pescarul de oameni cu prostovolul.

Dumnezeu, nu, dar sufletele celor ucisi pentru ca nu s-au supus bestiilor comuniste, pot fi batjocorite, InaltPreaFericite? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceausescu si Dej, culminand cu cei care s-au lasat omorati pentru libertate la Timisoara si in toata tara, nu fac nici cat negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrie, bai, prietene al omului? (...) Satanele in sutana i-au turnat cuvios la Securitate pe credinciosii care li se marturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la daramarea si alungarea pe roate a bisericilor, i-au cantat in struna lui Ceausescu pana in ultima clipa: pe 19 decembrie 1989, BOR ii trimitea o scrisoare de multumire dictatorului, ridicandu-l in slavi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timisoarei ii numea huligani", a  scris Cristian Tudor Popescu intr-un editorial publicat pe republica.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea