Social

#cristian diaconescu #frontiera bulgaria #frontiera de stat

Cristian Diaconescu: Exista o zona de litigiu in ceea ce priveste frontiera romano-bulgara

Romania si Bulgaria au un litigiu in legatura cu un teritoriu din zona frontierei de stat. Potrivit lui Cristian Diaconescu, ministrul de Externe al Romaniei, ca este vorba despre 17 kilometri patrati din marea teritoriala dintre cele doua state .

"In legatura cu aceasta comunitate (n.r- comunitatea de romani din Bulgaria) va trebui sa avem o discutie politica de fond, ca de altfel si in ceea ce priveste unele aspecte privind, poate o sa va mire , delimitarea platoului continental si a marii teritoriale, cu Bulgaria. Asa cum am avut negocieri cu Ucraina, si cu Bulgaria sunt inca o serie de aspecte nesolutionate, pe care o sa le punem in discutie, o spun cat se poate de formal, daca doriti, impreuna cu partenerii nostri", a declarat ministrul la Digi 24.

Cristian Diaconescu a explicat ca "exista o zona in litigiu in ceea ce priveste chiar frontiera de stat , marea teritoriala dintre cele doua state" "E drept, este vorba de 17 kilometri patrati, nu de foarte mult, dar intre state europene, state cat se poate de cooperante in foarte multe planuri, nu vad de ce, foarte rapid, astfel de lucruri nu pot fi rezolvate", a mai spus acesta, care a precizat ca va invita partea bulgara la o serie de discutii pe aceasta tema.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea