Social

# potitie #criminalul din onesti #onesti #interventie #crime

Criminalul care a ingrozit o tara intreaga! Fratele unui ostatic, marturii cutremuratoare: “I-am auzit glasul fratelui meu cand tipa... Politistii stateau la vorbe”

Criminalul din Onesti a sechestrat si a ucis doi barbati, dupa ce a amenintat inca din urma cu patru ani ca se va razbuna cu “arma de foc”.

 

Barbatul era duparat ca i-a fost luat apartamentul in urma unei decizii judecatoresti. Acesta sustine ca fiica lui a fost scoasa din apartament cu pistolul la tampla. Din acel moment a inceput razboiul cu procurorii, judecatorii, politistii si toti cei care i-au aruncat familia in casa.

In 2018, Gheorghe Morosan a publicat pe Facebook o inregistrare video, in care anunta ca se va razbuna pentru pierderea apartamentului, daca nu i se satisfac cateva doleante.

"Daca nu se lamureste aceasta situatie, cu arma de foc voi face si eu dreptate. Sa nu va fie de gluma! Nu glumesc! Iar daca vreti, luati masuri. Iar daca nu vreti, o sa va lamuresc ca o sa o luati mai tarziu!

A scos pistolul din dotare si i a-pus fiicei mele pistolul la cap ca daca nu paraseste apartamentul o impusca. In acel moment, i-a pus catusele la mana si a dat-o afara fortat din apartament. (...) Am venit in tara si am incercat sa-mi recuperez lucrurile din apartament, dar nu s-a putut face absolut nimic. In acel moment, familia mea a fost aruncata in strada, nu i a dat voia sa ia absolut nimic din apartament. Bunuruile din apartament mi-au disparut complet. Apartamentul este gol. Inclusiv mi-au luat geamurile termopan. Am poze, inregistrari si martori", spunea criminalul la acea vreme.  

Politia a intervenit prea tarziu. Fratele unui ostatic face declaratii socante: “I-am auzit glasul fratelui meu cand tipa... Politistii stateau la vorbe”

Fratele unuia dintre ostaticii luati de criminalul din Onesti si ucis dupa ceva timp, declara ca politia nu era pregatita sa intervina. Mai mult, acesta a spus ca i-a auzit vocea fratelui sau cand tipa dupa ajutor, in timp ce politistii erau confuzi in aplicarea procedurii in astfel de cazuri.

„Din cate am inteles, au fost trimisi de la combinatul chimic, unde lucrau ei, au fost trimisi sa lucreze ca electricieni in apartament. Nu stiu ce cautau ei acolo, ca nu aveau ce cauta sa lucreze intr-un apartament. Parerea mea. Au fost trimisi la lucrare, am aflat si eu pe la ora 2 jumatate ce s-a intamplat. M-am urcat in masina, am venit fuga, am ajuns aici, am incercat sa vorbesc cu cineva. Pana la urma un politist s-a recomandat ca fiind seful Politiei si mi-a spus situatia. Am intrebat cine este omul asta, ce a facut... mi-a spus: stati linistit, nu are antecedente, e totul in regula.

Am incercat sa stau calm, am asteptat. Cred ca dupa vreo ora dupa ce am fost eu aici, pe la 2 si ceva 3, au venit si trupele de interventie. Au venit si stateau la vorbe. Eu eram langa ei, stateau la 5 scari distanta. Ei stateau la vorbe si cand au fost inceput sa tipe baietii, eu i-am auzit... glasul fratelui meu, imediat am incercat sa fug, din instinct... Ei au inceput sa plece trei incolo, doi inapoi, au uitat berbecul, apoi scutul... ii auzeam cum discuta. Nu imi venea sa cred cat de nepregatiti au fost. Daca erau aici pe coltul blocului, imediat urcau pana la etajul 3, daca stateau cu totul pregatit. Am zis sa stau cat mai departe, sa nu ma vada fratele meu, sa faca vreo criza. Si am zis: sunteti profesionisti, faceti-va treaba. Se pare ca nu au fost asa profesionisti. Te-ai fi asteptat sa faca si ei ceva cum trebuie. Adica, doi ostatici si doi oameni morti. Ei ziceau, ca i-am auzit, stati, ma, linistiti, ca omul cedeaza, erau prea calmi politistii. Nu asa se face.

Au strigat ajutor, dar va dati seama, daca omul are un cutit in mana... intr-un minut are timp sa faca treaba. Macar unul dintre ei daca ramanea in viata... vorbim de vieti de oameni. Daca erau pregatiti, urcau in 30 de secunde. Nu au fost. Toti cer pensii speciale, toti vor salarii marite, dar de pregatiti nu e niciunul pregatit”, a spus fratele uneia dintre victime, potrivit realitatea.net.

Ajunsi la fata locului, politistii au incercat sa negocieze cu agresorul, dar acesta nu a vrut sa ii elibereze. Negocierile au durat aproape trei ore. Dupa ce politistii au intrat in forta in locuinta agresorului, au vazut ca cei doi muncitori erau injunghiati. Criminalul i-ar fi sechestrat deoarece si-a adus aminte ca in trecut nu au facut lucrarile bine.

Criminalul se afla in spital dupa ce a fost impuscat in maini si picioare de catre politisti, deoarece nu s-a supus ordinelor acestora. 

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea